1 Απρ 2015

Το πρωί πουλούσαν ψωμί το βράδυ μαστροποί και σωματέμποροι – Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι


Σοβαρές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος σωματεμπορίας με... κατηγορούμενους τους ιδιοκτήτες γνωστών φούρνων οι οποίοι λειτουργούσαν ως βιτρίνα για τη σπείρα.

Σήμερα οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του Τριμελούς
Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ, με βάση το κατηγορητήριο φέρονται να λειτουργούσαν ως βιτρίνα κυκλώματος που έφερνε γυναίκες κυρίως από Ρωσία, Πολωνία και Ρουμανία και τις εξωθούσε στην πορνεία.

Και οι 23 που δικάζονται κατηγορούνται κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία και παραβίαση του νόμου για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών, αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο 46χρονος ιδιοκτήτης στριπτιτζάδικων αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι έμπλεξε με την νύχτα και τα στριπτιτζάδικα από την αγάπη του για μια γυναίκα.

«Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ηρθα στην Αθήνα δούλεψα σκληρά έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους» είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε «Πήγα στη Ρουμανία και αγάπησα μια στριπτιζέζ. Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους. Ετσι άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».

Απίστευτοι διάλογοι με το προεδρείο:

Πρόεδρος: Γιατί ανοίξατε την οφ σορ εταιρεία

Κατηγορούμενος: Γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου
Πρόεδρος: Οι κοπέλες τι έκαναν στα μαγαζιά σας. Τι είναι το απλό και τι το σπέσιαλ;

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε πως να σας πω

Πρόεδρος: Κατηγορούμενε μη διστάζετε είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας. Μη ντρέπεστε ένα επάγγελμα είναι και αυτό

Κατηγορούμενος: Το απλό χορεύει η κοπέλα στο σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της

Πρόεδρος: Ο πελάτης μόνο βλέπει η και αγγίζει;

Κατηγορούμενος: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας

Πρόεδρος: Πόσες κοπέλες είχατε;
Κατηγορούμενος: 50 στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει. Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.

Εισαγγελέας:Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις αρχές τέτοιες λεπτομέρειες.;

Κατηγορούμενος: Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά...

Σύμφωνα με το βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη συνολικά 23 άτομα, το ροζ κύκλωμα έβρισκε οικονομικά αδύναμες γυναίκες και τους υποσχόταν ότι θα τους βρει δουλειά στο εξωτερικό. Τα θύματα έφταναν τελικά στην Ελλάδα, όπου τους παρακρατούσαν τα έγγραφά τους, δίνοντάς τους πλαστά Λιθουανικά διαβατήρια. 

Το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε το 2008 μετά από καταγγελία μίας Ρωσίδας, η οποία είχε κακοποιηθεί, και μίας Πολωνέζας. Η επιχείρηση της αστυνομίας είχε τότε τον κωδικό λευκός άρτος. 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν όμως και γυναίκες χορεύτριες, ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Πρόεδρος: Τι χορό κάνατε; 

Μάρτυρας: (απορημένη) Στριπτίζ...

Πρόεδρος: Καλά κυρία μάρτυς γιατί απορείτε, εσείς που ασχολείστε με την καλλιτεχνία δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα είδη χορού; 

Εισαγγελέας: Εδώ ακούστηκε από τους αστυνομικούς για πριβέ χορούς. Ότι δηλαδή τριβόσασταν με τους πελάτες,γιατί απορείτε;

Σε βάρος του βασικού κατηγορουμένου εκκρεμεί και μία ακόμη δικογραφία για διακίνηση γυναικών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετά από ερεύνα της Ιντερπόλ.