28 Απρ 2015

Μια άγνωστη (και διδακτική) ιστορία από την πολιορκία του Μεσολογγίου...


Σήμερα αποφάσισα να σας κουφάνω!!! Δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου 1825-26 η Ελληνική επανάσταση φθίνει και το δάνειο που έχουμε πάρει απο Αγγλία μεριά μοιράζεται σε ..
οπλαρχηγούς που το σπαταλάνε σε απολαύσεις "μπέηκες". 
Πριν λοιπον ξεκινήσει η πολιορκία του Μεσολογγίου ,σκάει στην περιοχή ένας κακομοίρης μεταρρυθμιστής και ζητά απο Μπότσαρη Τζαβέλλα και Μακρή να μετρηθούν τα παλληκαριά τους για να διαπιστωθεί αν τα χρήματα που είχαν εισπράξει απο το δανείο ηταν ανάλογα των ανδρών( οι οπλαρχηγοί πληρωνόντουσαν με βάση τους άντρες που έφερναν στην μάχη ,στο Μεσολόγγι είχαν συγκεντρωθεί 4000 παλληκαριά είχαν δηλωθεί 15000). 
Το να μετράς τους στρατιώτες μας ειναι πράξη αντεθνική,δεσποτική και οποίος τα λέει αυτά ειναι εχθρός της συνταγματικής ελευθερίας!!! Με μια φωνή αυτο είπαν στον κακόμοιρο που προσπαθούσε να βάλει τάξη στο μπάχαλο οι οπλαρχηγοί. Και όχι μονο ,των πλάκωσαν και στο ξύλο και τον έστειλαν 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο. 
Αποτέλεσμα η μάχη χάθηκε,τα λεφτά ομως μοιράστηκαν και κάποιοι έγιναν πλούσιοι με χρήματα των ξένων αλλα ο λαός σφαγιάστηκε!!! Πρέπει επιτέλους να το χωνέψουμε κανένας δεν μπορει να μας πληρώνει για να ζούμε αξιοπρεπώς. Η χώρα εχει προσανατολισμό Ευρωπαϊκό και δυτικό τουλάχιστον 2 αιώνες...μπέηκα μπέηκα αλλα δυτικά ,με τα καλα και τα κακά μας ,ποιος θα τολμήσει να αλλάξει ρότα με ψευτομαγκιές επαναλαμβανόμενες απο την πολιορκία του Μεσολογγίου.
http://www.press-gr.com/2015/04/blog-post_8083.html