19 Απρ 2015

Ντου στη «μαύρη» βίλα του Πρ. Μαυρίδη - Τι βρήκαν μέσα;


Μέσω ειδικής εφαρμογής που είχε στο κινητό τηλέφωνό του έβλεπε τους τρεις...
κουκουλοφόρους να του αδειάζουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να κάνει το παραμικρό.

Ενώ βρισκόταν στο εξοχικό σπίτι του στις Σπέτσες για τις ημέρες του Πάσχα, οι
διαρρήκτες έκοβαν βόλτες ανενόχλητοι μέσα στη βίλα του στην περιοχή της Εκάλης, φεύγοντας τελικά με χρυσή λεία, ύψους 70.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», το ντου των άγνωστων κακοποιών έγινε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη μονοκατοικία του Πρόδρομου Μαυρίδη, πρώην στελέχους της Siemens και ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση των μαύρων ταμείων του γερμανικού κολοσσού!

Το πρώην στέλεχος της εταιρίας ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία για την εισβολή διαρρηκτών στην πολυτελή μονοκατοικία. Στο σημείο έφτασαν περιπολικό της Αμεσης Δράσης και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ωστόσο οι τρεις διαρρήκτες είχαν ήδη εξαφανιστεί από την περιοχή. Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από τις έρευνες των αστυνομικών, οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι φαίνεται πως είχαν μελετήσει άριστα το σχέδιό τους, αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μπήκαν στον εσωτερικό περίβολο της βίλας στην Εκάλη και με γρήγορες κινήσεις κατευθύνθηκαν στη γενική εγκατάσταση του συναγερμού, τον οποίο έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Στη συνέχεια παραβίασαν την πίσω πόρτα της μονοκατοικίας και μπήκαν στο εσωτερικό. Ερεύνησαν τους χώρους και γρήγορα βρήκαν αυτό που ήθελαν. Στο γραφείο του Πρόδρομου Μαυρίδη υπήρχε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κρυμμένο ένα μικρό χρηματοκιβώτιο. Οι καλά «διαβασμένοι» διαρρήκτες κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να το ανοίξουν και να αρπάξουν 70.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και χρυσαφικά και ρολόγια (ανδρικά και γυναικεία), όλα μεγάλης αξίας. Καθ' όλη τη διάρκεια της διάρρηξης ο ιδιοκτήτης του σπιτιού φέρεται ότι έβλεπε... ζωντανά από την εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου του τα «πηγαινέλα» των κακοποιών και την προσπάθειά τους να εντοπίσουν το χρηματοκιβώτιο.

Ξέπλυμα

Σημειώνεται ότι ο Πρόδρομος Μαυρίδης αρχικά ήταν γενικός διευθυντής του τομέα Σταθερών Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων κι εν συνεχεία διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Siemens Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών και γενικός διευθυντής της Siemens Τηλεβιομηχανική Α.Ε. (την περίοδο 1998-2006). Για το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία είχε κριθεί προφυλακιστέος (το 2009), κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο Πρόδρομος Μαυρίδης είχε αποφυλακιστεί έπειτα από λίγους μήνες παραμονής στις φυλακές, με διάταξη της ειδικής εφέτη ανακρίτριας, με εγγύηση 150.000 ευρώ και με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Η δίκη για το σκάνδαλο της Siemens αναμένεται να προσδιοριστεί το προσεχές διάστημα.

«Ο Οσβαλντ του έδινε μετρητά για κατασκευή ακινήτων»Ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ

Για τις «διαδρομές» μετρητών και συγκεκριμένα για τη «μαύρη» βίλα του Πρόδρομου Μαυρίδη στην Εκάλη είχε μιλήσει ο καταζητούμενος τραπεζίτης στην Ελβετία Φάνης Λυγινός (επίσης κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα) στην απολογία που είχε δώσει τον Απρίλιο του 2013. Ο Λυγινός, σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, φέρεται ότι είχε αποκαλύψει πως ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ (πρόσωπο-κλειδί στο σκάνδαλο της Siemens, που συνελήφθη πρόσφατα) παρέδιδε στον Πρόδρομο Μαυρίδη μετρητά για την κατασκευή των σπιτιών του!

«Ο λόγος για τον οποίο ο Μαυρίδης ήθελε χρήματα σε μετρητά, απ' ό,τι μου είχε πει ο Οσβαλντ, ήταν διότι την περίοδο εκείνη έχτιζε μια πολυτελή κατοικία στην Εκάλη, την οποία μάλιστα είχε επισκεφθεί ο Οσβαλντ, απ' ό,τι ο ίδιος με πληροφόρησε, και παραλλήλως είχε αγοράσει και ακίνητο στις Σπέτσες. Μάλιστα ο ισχυρισμός αυτός του Μαυρίδη φαινόταν απόλυτα πιστευτός, διότι παραλλήλως είχε λάβει δάνειο τόσο από τη Societe Generale όσο και από την Dresdner Bank. Για την αποπληρωμή του δεύτερου έστελνε χρήματα από την Ελλάδα στη Γενεύη» είναι το περιεχόμενο της απολογίας Λυγινού.

Τα εκατομμύρια

Ο ίδιος είχε απαντήσει πως δεν γνωρίζει για ποιους λόγους ο Πρόδρομος Μαυρίδης δεν ήθελε η λήψη των χρημάτων να γίνεται μέσω εμβασμάτων από την Ελβετία σε προσωπικό λογαριασμό του σε τράπεζα της Ελλάδας.

Οπως είχε αποκαλύψει: «Εγώ γνωρίζω μόνο για τα ποσά που εγώ έλαβα από συγκεκριμένους ανθρώπους και τα παρέδωσα στον Οσβαλντ για να τα παραδώσει στον Μαυρίδη για την κατασκευή των οίκων του, όπως μου έλεγε ο Οσβαλντ. Τα ποσά αυτά ανέρχονται περίπου σε 1.000.000 ευρώ και πλέον. Τα υπόλοιπα 2.000.000 που μου λέτε δεν ξέρω ούτε από πού προέρχονταν ούτε και πού πήγαιναν και γι' αυτά ακούω τώρα για πρώτη φορά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους τότε ισχύοντες τραπεζικούς κανονισμούς στην Ελβετία, έως το έτος 2006 δεν ήταν αναγκαίο να γίνει κανένας απολύτως έλεγχος ή ερώτηση στον πελάτη για ποσά έως 500.000 ευρώ».
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/04/blog-post_5926.html