25 Μαΐ 2015

Άγριο «άδειασμα» Βαρουφάκη από Σακελλαρίδη


2287655
«Άδειασε» κανονικά τον Γιάνη Βαρουφάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης όταν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,
αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να έχει ηχογραφήσει τους Ευρωπαίους ομόλογους του, απάντησε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή.
«Δεν υπάρχει καμία εντολή του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών να ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup», είπε, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον κ. Βαρουφάκη από την πλευρά της κυβέρνησης και πως «χαίρει της εμπιστοσύνης» του Αλέξη Τσίπρα.
Σχετικά με τις δηλώσεις Καμμένου για το θέμα ωρών για τη συμφωνία ειπε πως «μέχρι τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχει κλείσει η συμφωνία». Όσο για τις πληρωμές προς τους εταίρους είπε πως «η κυβέρνηση θα είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της»
«Όχι σε συμφωνία λιτότητας και περικοπών. Αυτό είναι μια μνημονιακή συμφωνία που είπε ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Μπακογιάννη έκανε λόγο για «ανυπόστατα και κακόβουλα σενάρια». «Τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει για capital control κτλ Όποιος κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.
«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα. Για την 5η Ιουνίου ισχύει ότι η κυβέρνηση φροντίζει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Ανοικτά ζητήματα είναι το ΦΠΑ, το δημοσιονομικο και τα εργασιακά. Δεν έχει κατατεθεί πρόσκληση απο το ευρωκοινοβούλιο προς τον πρωθυπουργό για συνάντηση μέσα στην εβδομάδα», είπε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες. Υπάρχει όμως επιτακτική ανάγκη να επέλθει σύντομα συμφωνία».
«Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λόγο για τη συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης.