22 Μαΐ 2015

Άκρατος νεποτισμός: Ο Τσίπρας δίνει αξιώματα στον ξαδελφό του και τον στέλνει να συναντήσει τους βιομηχάνους


giorgos tsipras seb
Με το που έγινε πρωθυπουργός τον έστειλε σύμβουλο στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Πέρασε κανας μήνας και τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του
Υπουργείου. Τώρα τον εξουσιοδοτεί να συναντά και τους βιομηχάνους.
Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα και τον εξάδελφό του Γιώργο!
Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΒ, στη συνάντηση ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Μπίτσιος παρουσίασε 14 κρίσιμες δράσεις με στόχο να επιταχυνθεί η αναπτυξιακή διαδικασία, να δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να επηρεαστεί θετικά η απασχόληση μέσα από τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Οι προτάσεις ολοκληρώθηκαν με την ενεργή συμμετοχή της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Εξωστρέφεια που έχει δημιουργήσει ο ΣΕΒ και αποτελείται από επιχειρήσεις με μεγάλη συνεισφορά των εξαγωγών στο κύκλο εργασιών τους.
Ο κ. Μπίτσιος δήλωσε σχετικά: «Η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας αποτελεί προϋπόθεση για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Όμως, η Ελλάδα παραμένει μια «κλειστή» οικονομία με περιορισμένη εξαγωγική δυναμική. Οι εξαγωγές (υπηρεσίες, προϊόντα και καύσιμα) παραμένουν περίπου στο 30% του ΑΕΠ, ενώ υπάρχει περιορισμένη εξαγωγική βάση (70% των εξαγωγών προϊόντων από μόλις 200 επιχειρήσεις) και συνεχώς μειούμενο εύρος προϊόντων. Η διατηρήσιμη αναστροφή της εξαγωγικής κόπωσης του 2013-2014 θα έρθει μόνο εάν επιμείνουμε χωρίς αμφιταλαντεύσεις στην προώθηση μιας νέας στρατηγικής εξωστρέφειας, ώστε η συμμετοχή των εξαγωγών (προϊόντων, καυσίμων και υπηρεσιών) στο ΑΕΠ να ανέλθει σε ποσοστό άνω του 40% μέχρι το 2025, με ταυτόχρονη άνοδο της συνεισφοράς της μεσαίας τεχνολογίας στις εξαγωγές από το 12% στο 24% σε βάθος δεκαετίας».
Τόνισε επίσης ότι «η συμβολή του Υπουργείου Εξωτερικών μπορεί να είναι καθοριστική στην προσπάθεια αυτή μέσα από την μετεξέλιξη των πρεσβειών σε σύγχρονα Business Hubs στις αγορές στόχους για να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφόρησης, δικτύωσης και επιτόπιας υποστήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων».