4 Μαΐ 2015

Πρόκληση του υιού Ερντογάν από τη Θράκη: "Ό,τι χρειαστείτε θα σας βοηθήσουμε" (vid)

Πρόκληση από την ορεινή Ξάνθη όπου πραγματοποιεί "ιδιωτική" επίσκεψη ο γιος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ....
"όταν χρειαστείτε κάτι θα σας βοηθήσουμε" συνοδευόμενος από τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής και ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στην «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».
Το συγκεκριμένο ίδρυμα αποτελεί φυτώριο πρακτόρων της ΜΙΤ και χρηματοδοτείται από το αμαρτωλό τουρκικό Προξενείο.
Ο γιος του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψή του «κοινωνικού περιεχομένου», μετέβη και στην Κομοτηνή συνοδευόμενος από τους παράνομους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ενώ απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό στην «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».
Ο κ. Μπιλάλ Ερντογάν βρέθηκε στην περιοχή για να παραστεί σε θρησκευτική τελετή χάτιμ στον Εχίνο και αρχικά η επίσκεψή του παρουσιάστηκε ως "ιδιωτική". 
Όπως είναι γνωστό, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας έχει απασχολήσει εντόνως το τελευταίο διάστημα τη γειτονική χώρα, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες. 

Η επίσκεψή του στην περιοχή έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα με αφορμή και τις εκλογές στη γειτονική χώρα, ενώ την Κυριακή το πρωί συνέχισε την περιοδεία του στην ορεινή Ξάνθη. 





Ο γιος του Τούρκου Προέδρου τόνισε πως χαίρεται για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ένωση στην περιοχή για να προσθέσει πως «η αύξηση αυτών των εργασιών που γίνονται σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής και η ενδυνάμωση της ενότητας μας. Και εμείς στην Τουρκία να ξέρετε πως όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα. Θα μπορείτε να πείτε πως ¨όταν χρειαστούμε κάτι θα μας βοηθήσουν¨. Αυτό φυσικά θα σας καταστήσει πιο ισχυρούς. Και εμείς βέβαια θα ερχόμαστε εδώ, θα πίνουμε τον καφέ και το τσάι σας και θα φάμε τα φαγητά σας. Και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτήν την κουβέντα και την στοργή. Εγώ είτε για την εδώ Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής είτε και για τους άλλους συλλόγους, εύχομαι τη συνέχιση και ευόδωση των εργασιών τους». 
Η δήλωση αυτή του Μπιλάλ Ερντογάν περί βοήθειας "αν χρειαστείτε κάτι" αφήνει υπόνοιες ότι η Τουρκία ψάχνει αφορμές για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας στη Θράκη. Μη ξεχνάμε ότι η περιβόητη "επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται από το 2003 και πιστεύεται ότι περιελάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο τουρκικός στρατός.
Το σχέδιο αρχικά αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα "Taraf". Στα ντοκουμέντα αποκαλύπτονταν πως πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο.
 
Τα ντοκουμέντα αφορούσαν από μια άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν καταγραφεί. Τα περισσότερα έγγραφα για το σχέδιο είχαν βρεθεί σε έφοδο της αστυνομίας στη βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού του Γκιόλτζουκ.
 
Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», προέβλεπε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε τζαμί, την κατάρριψη αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, με τον ισχυρισμό πως καταρρίφθηκε από την Ελλάδα, με τελικό στόχο την πρόκληση ελληνοτουρκικής έντασης.
 
Οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν καταστρώσει σχέδιο κατάληψης της περιοχής του Βόρειου Έβρου. Το τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου προέβλεπε πως, λόγω της μεγάλης αναταραχής αυτών των γεγονότων, θα ανατρεπόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του, που είχε έρθει στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002. 
 
Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Έβρου καταγράφεται πρωτοφανής δραστηριότητα τουρκικών δυνάμεων με συνεχείς ασκήσεις για βίαιη διέλευση του ποταμού Έβρου.
 
Προ μηνός είχαμε προβοκατόρικη επίθεση σε μουσουλμανικό τζαμί στην Κομοτηνή.
 
Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Μπιλάλ. Στη Θράκη χρειάζεται επαγρύπνηση. Η επίσκεψη του υιού Ερντογάν έγινε βάση σχεδιασμού.

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr