1 Ιουλ 2015

Συντάξεις - Κλειστές τράπεζες: Ντροπή και οργή! Αποφάσισαν νύχτα να πληρώσουν το 1/3 των συνταξιούχων - Πρωτοφανές το βασανιστήριο στο οποίο υποβάλλουν οι ΑΛΗΤΕΣ τους συνταξιούχους (εικόνες)

- Αλφαβητικά θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα ανάληψης
- Θα πάρουν 120 ευρώ και τέλος μέχρι να τελείωσε το capital control
- Απίστευτες εικόνες έξω από τις τράπεζες όπου συνταξιούχοι έχουν στηθεί στην ουρά ακόμη και από τα μεσάνυχτα
- Δεν ήξεραν ότι σήμερα θα πληρωθούν μόνο όσοι τα επώνυμά τους αρχίσουν από Α έως Ι
- Δεν μπήκαν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ
- Ποια υποκαταστήματα τραπεζών θα είναι ανοιχτά 

Capital Control. Κλειστές τράπεζες. Χρεοκοπία. Αγωνία; Ναι. Αλλά και ντροπή για την ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες συνταξιούχοι, εκατοντάδες μεγάλοι άνθρωποι που δούλευαν μια ζωή για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς.
Αξιοπρέπεια. Πολυ «φορεμένη» λέξη από τον Ιανουάριο και μετά. Τόσο που κοντεύει να χάσει την έννοιά της. Αξιοπρέπεια είναι οι ουρές έξω από τις τράπεζες, από τα μεσάνυχτα, μεγάλων ανθρώπων που θέλουν να πάρουν 120 ευρώ για να ζήσουν μέχρι την άλλη Τρίτη; Όχι. Δεν είναι. Συγγνώμη. 

Είναι οργή αυτό. Και ντροπή για αυτό που τους αναγκάζουν να ζουν. 

Οι εικόνες έξω από την Εθνική Τράπεζα στην Καλλιθέα είναι αντιπροσωπευτικές. Άνθρωποι ηλικιωμένοι στήθηκαν από τα μεσάνυχτα έξω από το υποκατάστημα για να είναι οι πρώτοι που θα μπουν να πάρουν τα χρήματά τους. Υπερβολικό; Ίσως. Αλλά με τις τράπεζες κλειστές ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; 





Μόνο που η κυβέρνηση τους επιφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη: αποφάσισα αργά τη νύχτα να δοθούν οι συντάξεις σε όσους δεν έχουν κάρτα ανάληψης ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ. Και σήμερα, θα πληρωθούν όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από το Α έως το Ι! 

Στην Καλλιθέα η ουρά φτάνει τα 150 άτομα και συνεχώς αυξάνεται. Όταν ενημερώθηκαν πως δεν θα πληρωθούν όλοι, προκλήθηκε αναβρασμός. Εκνευρισμός και φωνές. Οι υπάλληλοι της τράπεζας μοίρασαν χαρτάκια για προτεραιότητα αλλά όταν οι πόρτες άνοιξε ο συνωστισμός έκανε την εμφάνισή του και σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό... 






Αύριο Πέμπτη θα πάρουν χρήματα όσοι δεν έχουν κάρτα και τα επίθετά τους ξεκινούν από τα γράμματα από το Κ ως το Μ και την Παρασκευή όσοι έχουν επίθετο που ξεκινάει από το Ν και ως το Ω.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παραπάνω δεν ισχύουν για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία θα δεχθεί σειρά προτεραιότητας και όχι αλφαβητική σειρά. Δηλαδή όσοι δεν έχουν κάρτα μπορούν άσχετα από το πρώτο γράμμα του ονόματός τους να πάνε στα υποκαταστήματα και να κάνουν ανάληψη.




Για όσους πήγαν σήμερα από τη νύχτα και στήθηκαν σε μία ουρά, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι μπήκε αλφαβητική σειρά, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Αρχικά, λένε άτυπα οι υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων θα δοθεί προτεραιότητα από το Α ως το Ι και στη συνέχεια ίσως εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι.

Για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

Από τις τράπεζες υπενθυμίζεται πως:
Οι συνταξιούχοι, θα μπορούν να διενεργούν μια μόνο ανάληψη από το συνταξιοδοτικό τους λογαριασμό, ποσού € 120, εφόσον το επιθυμούν. Άλλου είδους συναλλαγές δεν θα είναι δυνατόν να διενεργούνται. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/