3 Ιουλ 2015

Δραματική προειδοποίηση από την Λ. Κατσέλη: "Οι τράπεζες έχουν ρευστότητα 1 δισ. ευρώ έως το πρωί της Δευτέρας..."

http://www.press-gr.com/2015/07/1.html
Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις τράπεζες με τη συμμετοχή των διοικήσεων του συνόλου των τραπεζών της χώρας. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της...
Ενικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη "οι τράπεζες έχουν ρευστότητα 1 δισ. ευρώ έως το πρωί της Δευτέρας. Οι τραπεζίτες αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε η δραματική κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, καθώς συμπληρώνεται μια εβδομάδα μετά την απόφαση για την τραπεζική αργία και την επιβολή capital controls, αλλά και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής με στόχο τη θωράκιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Οι τραπεζίτες ενημέρωσαν το οικονομικό επιτελείο για όλα τα θέματα που αφορούν στις τράπεζες, όπως για το κλίμα ασφυξίας που επικρατεί λόγω της μηδενικής ρευστότητας, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι συνταξιούχοι, μετά την επιβολή των capital controls.
Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.
Στη σύσκεψη μετείχαν από την Εθνική τράπεζα η πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και Λεωνίδας Φραγιαδάκης, από την Eurobank οι κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, από την Aplha Bank οι κ.κ. Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης, από την Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος, από την Attica Bank, οι κ. κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ από την Τράπεζα της Ελλάδος μετείχε ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.