4 Ιουλ 2015

Aπό τους Τσαρλατάνους του Σαμαρά στους Τσαρλατάνους του Τσίπρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Πρόκειται για ελεγεία στον άγνωστο Βασιλιά της Πρέφας μόνο να χαζεύεις τις φωτογραφίες τους.

Οπως αυτή εδώ από την γνωστή βόλτα του πρωθυπουργικού γραφείου στο Παγκράτι. Το οδυδερκές βλέμμα του Θόδωρου Μιχόπουλου, (διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και δασκάλου-Σωκράτη για τον νεαρό Σακκελαρίδη) αποτυπώνει τον κρυμμένο πλούτο της σοφίας που συσσωρεύει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας όταν το υπηρετείς από θέσεις ευθύνης.
O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και το πουλέν του Μαρία Σπυράκη, που γνώριζε πολλά, σε μια φωτογραφία-ύμνο στο αμπαζούρ που βλέπετε στο βάθος δεξιά. Ο Σαμαράς μετά από παρότρυνση του έγκριτου Δημητρίου Σταμάτη εκτίμησε πως η Μαρία Σπυράκη είχε να προσφέρει ακόμη πολλά στην πατρίδα και την έστειλε στην ευρωβουλή. Μια από τις πρώτες κινήσεις της Σπυράκη ήτο να πάρει υπό την θαλπωρή του γραφείου της τον τεχνοκράτη γιο του Ζαγορίτη που καυλάντιζε με την Τζούλια Αλεξανδράτου. Ο Σαμαράς δικαιώθηκε.
Πρόκειται για φωτογραφία-βίβλο με τον καράφλα- που θυμίζει τον Τασούλα- να δείχνει στο αλαφιασμένο γαλάζιο μπουλούκι την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει στο δρόμο για το Ζάππειο 1, 2 και 3. Ο παρατηρητικός αναγνώστης μπορεί να διακρίνει την αγχώδη προσπάθεια του μικρού Elvis- Αδώνιδος να πάρει καλή θέση στο ενσταντανέ αλλά και τον Μάκη Γιακουμάτο-προστάτη των απανταχού Οίκων Ευγηρίας-να προσπαθεί να λύσει τον γρίφο της πολυετούς θητείας του πασόκου βουλευτή Γρηγοράκου, ο οποίος είχε πάντα κενή μια θέση στην Εντατική για τους συντοπίτες του στα νοσοκομεία της Αθήνας. Γι΄αυτό και η ανέγερση νοσοκομείων στην εκλογική περιφέρεια του ξακουστού Γρηγοράκου ήτο απαγορευμένη.
(Συνεχίζεται...)
http://kourdistoportocali.com/post/45198/tsarlatanoys