4 Ιουλ 2015

Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι πλέον "σύντροφος στη δυστυχία" της Ελλάδας

Η Ιταλία δεν είναι πλέον "σύντροφος στη δυστυχία" της Ελλάδας, όπως ήταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, και οι Ιταλοί "δεν πρέπει να φοβούνται τις ..
αρνητικές επιπτώσεις" αυτής της κρίσης, διαβεβαίωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
"Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον", δήλωσε σήμερα ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5.
"Η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα", υποστήριξε.
"Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα). Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι", πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί "βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα".
Ο Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.
http://www.parapolitika.gr/