4 Ιουλ 2015

Μύδροι Γιούνκερ κατά Τσίπρα: Δεν δέχθηκε τη φορολόγηση του πλούτου που του πρότεινα

Μύδροι Γιούνκερ κατά Τσίπρα: Δεν δέχθηκε τη φορολόγηση του πλούτου που του πρότεινα


Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον ..
πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  λίγες μόνο ώρες πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να προχωρήσει στη φορολόγηση του πλούτου.
Οπως προκύπτει από κάποια tweets του επικεφαλής του γραφείου του, Μάρτιν Σέλμαγερ, που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν και... τόσο ενθουσιώδης.
Ειδικότερα, ο Μάρτιν Σέλμαγερ παρέθεσε στο Twitter αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στις 19 Ιουνίου.
«Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα», ήταν μια από τις δηλώσεις του Γιούνκερ που ανάρτησε στο Twitter ο στενός του συνεργάτης.
«Κάλεσα τον Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο αναμενόταν», ήταν άλλο ένα από τα σχόλια του επικεφαλής της Κομισιόν που «ανέβηκε» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πει: «Κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη να βγάλει στο τέλος ένα λαγό από το καπέλο. Αλλά αυτό δεν εν ισχύει».
Σύμφωνα με τον Σέλμαγερ και με βάση τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πει μια μέρα στους Έλληνες ότι τούς προσέφερα 35 δισεκατομμύρια ευρώ σε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και επενδυτικό πρόγραμμα».
 ημερησια