4 Ιουλ 2015

Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ έρχονται: ΕΤΟΙΜΟ σχέδιο για να παίρνουμε τρόφιμα, φάρμακα και βενζίνη με… ΔΕΛΤΙΟ!

Σχέδιο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών φαίνεται ότι έχει καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει μέχρι και την επιβολή δελτίου για ...
την αγορά τροφίμων. ​
Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο εδώ και περίπου μισό μήνα, για την επιβολή δελτίου τροφίμων, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα, λόγω της διαφαινόμενης έλλειψης βασικών διατροφικών αγαθών που ήδη ξεκίνησε στα σούπερ μάρκετ και αναμένεται να ενταθεί την επόμενη εβδομάδα αν παραμείνουν οι τράπεζες κλειστές.
Με εντολή του ίδιου του Α. Τσίπρα, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες και οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις έλθει συμφωνία, εκδόθηκε ΦΕΚ στις 16 Ιουνίου με αριθμό φύλλου 1148, με το οποίο παίρνει από τη Ν. Βαλαβάνη και τον Δ. Μάρδα την αρμοδιότητα του συντονισμού της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού εκτάκτου ανάγκης!
Άκουσον, άκουσον! Την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι αγωνίζεται για μια συμφωνία και αυτή είναι πολύ κοντά, στο παρασκήνιο, η ετοίμαζε σχέδια εκτάκτου ανάγκης, την ευθύνης των οποίων έχει αποκλειστικά ο Α. Τσίπρας.
Μάλιστα το Τμήμα Πολιτικής Σχεδιάσης Εκτάκτου Ανάγκης παρέμενε ανενεργό, όμως τώρα κρίθηκε ότι θα πρέπει να επανενεργοποιηθεί και αν παραστεί ανάγκη να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του εφοδιασμού και της διακίνησης από το κράτος τροφίμων, ώστε να μην υπάρξουν συνθήκες πείνας ή πλιάτσικο.
Το τμήμα αυτό επιβάλει επίσης τα δελτία τροφίμων σε ακραίες πάντα συνθήκες, που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επικρατήσουν και στη χώρα μας.
Άλλωστε η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού να πάρει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εγείρει πολλά ερωτήματα, σε μια περίοδο που η ίδια διαβεβαίωνε ότι γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί λύση.
Η κυβέρνηση δείχνει να ετοιμάζεται για συνθήκες πλήρης ρήξης και η απειλή να εκτυλιχθούν στη χώρα μας ανάλογες εικόνες με εκείνες της Αργεντινής το 2001 είναι πολύ κοντά.
Ήδη οι πιέσεις στην αγορά είναι πολλές, με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να εμφανίζουν αρκετές ελλείψεις που θα ενισχυθούν την επόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρονται σε ανεπάρκεια που θα υπάρξει στο επόμενο τριήμερο στα άλευρα, ενώ πολύ δύσκολες είναι οι προμήθειες σε ζυμαρικά και όσπρια.
Σημαντικές θα είναι οι ελλείψεις και σε νωπό κρέας, αφού οι εισαγωγές είναι ανύπαρκτες και όπως φαίνεται αν οι πολιτικές εξελίξεις είναι αρνητικές δεν θα έχουμε ουρές μόνο στα ΑΤΜs, αλλά και στα σούπερ μάρκετ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η αστυνομία μελετά σχέδιο προστασίας των προμηθειών σε τρόφιμα, καθώς οι εικόνες τύπου Αργεντινής στοιχειώνουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση.
star.gr