3 Ιουλ 2015

Με τη φωνή της λογικής και με απέραντη αγάπη για την Ελλάδα



Από τον ΑΚ
Με τη φωνή της λογικής και με απέραντη αγάπη για την Ελλάδα:
1) Οικονομική προσέγγιση:
Συναντώ καθημερινά ανθρώπους που είναι άκρως μπερδεμένοι με το τι σημαίνει ΝΑΙ και τι ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Θέλω να πω δυο τρια λόγια σχετικά.
Αρχικά, στηρίζω το ΝΑΙ και δεν είμαι ούτε Νεοδημοκράτης, ούτε Πασόκος και φυσικά ούτε Γερμανοτσολιάς. Είμαι Έλληνας μέχρι εκεί που δεν παίρνει και θα έδινα και τη ζωή μου για την πατρίδα μου. Ζω εδώ από επιλογή και όχι από ανάγκη. Είμαι στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και παλεύω καθημερινά με όπλο τη γνώση και το μυαλό μου με στόχο να παράγω υπεραξία στον οργανισμό για τον οποίο εργάζομαι.
Η Ελλάδα μετά από 40 χρόνια άκρατου λαϊκισμού, κομματοκρατίας, ρουσφετιού, ωχαδελφισμού, βολέματος και κρατισμού έστησε μια εσωστρεφή οικονομία, μη ανταγωνιστική, στηριζόμενη στα δανικά από τους κακούς Ευρωπαίους.
Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι μπήκαμε στο μνημόνιο και έπρεπε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις σημαίνει μείωση του δημοσίου, στήσιμο ενιαίου φορολογικού μηχανισμού που να προάγει τις ιδιωτικές επενδύσεις και δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου βασισμένο σε υγιή πρότυπα. Υγιές πρότυπο σημαίνει επένδυση στη γνώση, στην εξειδίκευση, στην έρευνα, στη καινοτομία στη διαφοροποίηση.
Αντίθετα οι Κυβερνώντες μας στην αδυναμία τους να πειράξουν το συνδικαλισμό και το βαθύ πελατειακό κράτος επέλεξαν να κάνουν το μνημόνιο έναν φοροεισπρακτικό , ληστρικό μηχανισμό που φτωχοποιούσε βάναυσα την οικονομία. Η επιλογή ήταν καθαρά δική μας. Και ας μας πέρασαν ότι το επέβαλαν οι ξένοι. Με αυτά και με τα άλλα φτάσαμε στο Γενάρη του 2015.
Ανέλαβε τότε την διακυβέρνηση ο Αλέξης και η παρέα του. Έδωσε στο λαό αυτό που ήθελε να ακούσει (βασική τεχνική του Marketing, διερευνάς ανάγκες και τις καλύπτεις με το κατάλληλο προϊόν...). Ο λαός έψαχνε κάποιον που θα του υπόσχονταν ότι θα τον ξυπνήσει από τον εφιάλτη τον οποίο εδώ και 5 χρόνια ζούσε. Όλα δια μαγείας θα γίνονταν όπως παλιά. Οι κακοί ξένοι θα πήγαιναν στο σπίτι τους και οι αγορές θα χόρευαν πεντοζάλη.
Μάταια όμως. Αφού ο μοναδικός εφιάλτης, ο πραγματικός εφιάλτης είναι η ανύπαρκτη παραγωγική μας βάση. Φτιάξαμε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Δαιμονοποιήσαμε την επιχειρηματικότητα, τη συνδέσαμε με τη διαπλοκή και γαλουχήσαμε τα παιδιά μας να οραματίζονται μια θεσούλα στο δημόσιο (τι μιζέρια Θεέ μου). Και αφού τα κάναμε όλα αυτά έπειτα στήσαμε και έναν ωραίο μύθο ότι η Ελλάδα είναι πάνω από όλους, δίδαξε το φως και όλα τα σχετικά....
Σε αυτή την οικτρή κατάσταση ο Αλέξης αποφάσισε να συγκρουστεί με όλη τη δύση. Δηλαδή με τη μοναδική πηγή εσόδων για τη χώρα. Και επειδή τα πράγματα είναι πραγματικά σοβαρά, και επειδή τελευταία ακούω αντιστασιακές κορώνες θα ήθελα να απαντήσω ότι αντίσταση είναι ακολουθείς μια στρατηγική εφικτή που θα σε οδηγήσει σε έξοδο από το τούνελ.
Αντίσταση σημαίνει μεταρρυθμίσεις, σημαίνει επένδυση στη γνώση και την καινοτομία. Αλλά για να κάνεις όλα αυτά χρειάζεσαι κεφάλαιο και ασφαλές περιβάλλον. Και αυτό στο δίνει απλόχερα η Ευρώπη.
Όμως ο Αλέξης αντί αυτού επιλέγει τη ρήξη και το χάος. Σε κανέναν αγαπητοί φίλοι δεν αρέσουν τα φοροεισπρακτικά μέτρα. Όμως στην παρούσα φάση είναι απαραίτητα και θα αποδώσουν μόνο όταν συνοδευτούν από τις τομές που προείπα. Και το πρόστυχο είναι ότι αντί να ψηφίσουμε υπέρ της Ευρώπης ή κατά, κυβέρνηση περνάει στον κόσμο παραπλανητικά ότι το ερώτημα είναι μέτρα ή όχι μέτρα.
Αυτή είναι η μόνη σκληρή αλήθεια. Όσο πιο γρήγορα την αποδεχθούμε τόσο πιο γρήγορα θα αναπτυχθούμε.
2) Γεωπολιτική - Εθνική προσέγγιση:
Εν συντομία θα ήθελα να πω ότι τώρα που η ανατολή και ο μουσουλμανισμός επιτίθεται στην Ευρώπη, τώρα ο Ηγέτης Αλέξης επιλέγει να βγάλει την Ελλάδα από τις διεθνείς συμμαχίες. Προσοχή αδέλφια, θυμηθείτε το παράδειγμα του Μιλοσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία. Τον διέλυσαν σε 6 μήνες και αυτόν και τη Γιουγκοσλαβία. Με 2.000.000 αλλοδαπούς στους κόλπους μας και με την Τουρκία δίπλα μας τότε είσαι αν μη τι άλλο ανόητος ή τρελός να πιστεύεις ότι θα επιβιώσεις.
Θα μπορούσα να γράφω ώρες επιχειρήματα. Όμως νομίζω ότι συνοπτικά απέδωσα την πραγματικότητα.
Όλοι μαζί λοιπόν ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στην ελπίδα, ΝΑΙ στη νέα αρχή, ΝΑΙ στη νέα Ελλάδα, που θα γίνει πόλος έλξης για όλα τα αδέλφια μας που έφυγαν στο εξωτερικό. Είμαστε πολύ λίγοι για να μαλώνουμε.
Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίσει όλους.
Αν κάποιους έθιξα με όσα γράφω το τελευταίο διάστημα ζητώ συγνώμη και σέβομαι την άποψή τους...
ΑK