1 Αυγ 2015

Τα 10 νέα ωραιότερα εθνικά πάρκα

Σε ένα πλανήτη που υπερθερμαίνεται, καθημερινά χάνει εκατομμύρια στρέμματα βλάστησης από την παράνομη υλοτομία, και οι ωκεανοί του κινδυνεύουν από τη..
μόλυνση και την ανεξέλεγκτη αλιεία, υπάρχουν και ευχάριστα νέα. Καλωσορίζουμε λοιπόν τα 10 καινούργια, πανέμορφα, καταφύγια άγριας ζωής και εθνικά πάρκα. 



1 Εθνικό Πάρκο Pinnacles (ΗΠΑ)



Δημιουργήθηκε το 2013 για να προστατεύσει μια ορεινή περιοχή της κεντρικής Καλιφόρνια, γνωστής για τους σχηματισμούς των βράχων που δημιουργήθηκαν μετά από 23 εκατομμύρια χρόνια πυρκαγιών και πάγου σε ένα αρχαίο ηφαιστειακό πεδίο. Φιλοξενεί επίσης μοναδικά είδη λουλουδιών και 400 είδη μελισσών, κόνδορες καθώς και εντυπωσιακά σπήλαια με 15 είδη νυχτερίδων. Οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν και να απολαύσουν τα 32 μίλια μονοπατιών που το διασχίζουν. 

2 Εθνικό Πάρκο Patagonia (Χιλή)



Άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του για το κοινό, αφού πρώτα χρειάστηκαν 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα του 21ου αιώνα με σημαντικούς πληθυσμούς πούμα, κονδόρων και σπάνια είδη ελαφιών.

3 Θαλάσσιο Εθνικό Μνημείο Pacific Remote Islands (Ειρηνικός)



Είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το Τέξας και το μεγαλύτερο καταφύγιο θαλάσσιας ζωής στον κόσμο. Πιστεύεται ότι είναι διάσπαρτο με τεράστια υποβρύχια όρη, γεμάτα με κοράλλια που προσφέρουν καταφύγιο σε χιλιάδες είδη θαλάσσιας ζωής. 

4 Εθνικό Πάρκο Wakham (Αφγανιστάν)



Οι σπάνιες λεοπαρδάλεις, το φυσικό τοπίο, καθώς και η ανάγκη για προστασία του παραδοσιακού τρόπου ζωής των φυλών ιθαγενών που ζουν εκεί, ώθησαν την κυβέρνηση να δημιουργήσει αυτό το θαυμάσιο πάρκο.

5 Φυσικό Καταφύγιο της νήσου Sable (Καναδάς)



Φιλοξενεί μόνο έξι μόνιμους κατοίκους αλλά περισσότερα από 500 άγρια άλογα. Ταυτόχρονα, οι ακτές του προσφέρουν καταφύγιο σε περισσότερες από 50.000 γκρίζες φώκιες. 

6 Θαλάσσιο Καταφύγιο των νήσων Pitcairn (επικράτεια Μ. Βρετανίας)



Παρέχει προστασία στον πλούτο των ωκεανών από την παράνομη αλιεία καθώς και σε σπάνια ενδημικά είδη.

7 Εθνικό Πάρκο Kimberley (Αυστραλία)



Το νέο αυτό πάρκο θα γίνει το μεγαλύτερο στην Αυστραλία, με μοναδική βιολογική αξία και θεαματικές χαράδρες με καταρράκτες.

8 Εθνικό Πάρκο Lusaka (Ζάμπια)



Τα εντυπωσιακά ποτάμια της Chalimbana φιλοξενούν και προστατεύουν 22 είδη άγριων ζώων, όπως ιμπάλα, κούντου, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις και λευκούς ρινόκερους.

9 Εθνικό Πάρκο Hunsruck-Hochwald (Γερμανία)



Είναι το νεότερο Εθνικό πάρκο της Ευρώπης με σπάνια είδη πτηνών και τον μεγαλύτερο πληθυσμό γάτων του δάσους στη Γηραιά Ήπειρο. Από τα μονοπάτια που το διασχίζουν, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη μοναδικής ομορφιάς φύση του.

10 Εθνικό πάρκο El Impenetrable (Αργεντινή)



Η απέραντη έκτασή του παρέχει προστασία σε σπάνια είδη ιαγουάρων, γιγαντιαίων αρμαντίλο και αετούς.

πρωτο θεμα