31 Αυγ 2015

Η Λέσβος υπό κατοχή: 11.000 λαθρομετανάστες έχουν γίνει «κράτος εν κράτει»

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο  η εισβολή, γιατί περί αυτού πρόκειται, λαθρομεταναστών στα νησιά του Α. Αιγαίου και ειδικότερα στην Λέσβο.

 Μόνο σε δύο ημέρες, εχθές Σάββατο και σήμερα Κυριακή έφθασαν στο νησί με εκατοντάδες πλεούμενα 6.000 λαθρομετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια και πάντα με την συνεργασία των τουρκικών αρχών.
Στο νησί ο αριθμός των λαθρομεταναστών υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 11.000 άτομα από κάθε λογής χώρες, τόσο από την Μέση Ανατολή όσο και από την Ασία και αυτό παρά τα καθημερινά σχεδόν δρομολόγιο πλοίων τα οποία φέρνουν στον Πειραιά χιλιάδες αλλοδαπούς.
Έτσι ενώ το Σάββατο έφθασαν (στην ουσία αποβιβάστηκαν) 4000 άτομα, σήμερα Κυριακή έφθασαν 2000 νέοι αλλοδαποί στην συντριπτική τους πλειοψηφία όλοι μουσουλμάνοι, με ότι αυτό μπορεί να συνπάγεται.
Οι 8.000 από αυτούς περιμένουν να καταγραφούν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και κάπου 3.000 να αποπλεύσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης με κάποιο από τα πλοία της γραμμής ή τα έκτακτα δρομολόγια πλοίων που πραγματοποιούνται
Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απέπλευσε από τη Μυτιλήνη μεταφέροντας στον Πειραιά περί τα 1.680 άτομα, ενώ άλλα 800 άτομα είχε επιβιβάσει από τη Σάμο, αλλά ο συνολικός αριθμός των λαθρομεταναστών που θα αποβιβάσει ανέρχεται στις 3400.
Λίγο νωρίτερα, είχε αποπλεύσει από το νησί με 1.740 μετανάστες και πρόσφυγες το πλοίο «Tera Jet». Όπως έγινε γνωστό, το «Tera Jet» θα εκτελεί ένα δρομολόγιο κάθε δύο ημέρες για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μεταφέροντας λαθρομετανάστες από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το νησί ενόψει εκλογών.
Εν τω μεταξύ σε 8.000 υπολογίζεται ο αριθμός των λαθρομεταναστών που είτε μένουν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, περιμένοντας την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, είτε στον περιβάλλοντα χώρο, είτε τέλος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Μόνο για το Σαββάτο πιστοποιήθηκε η άφιξη περί των 2.600 νέων λαθρομεταναστών, ενώ άλλοι 2.000 περίπου δεν έγινε δυνατό να πιστοποιηθούν!
Την Κυριακή, όμως, υπολογίζεται ότι στο νησί έφθασαν περί τους 2.000 νέους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μένουν στους χώρους αποβίβασής τους στο Μόλυβο ή τη Συκαμνιά.
Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο τραγική που οι λαθρομετανάστες απλά αποβιβάζονται στις ελληνικές ακτές, χωρίς το παραμικρό εμπόδιο και στη συνέχεια απλά πεζοπορούν μέχρι την πόλη της Μυτιλήνης!
Το πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν αναμένεται να διορθωθεί αλλά θα χειροτερεύσει. Οι ίδιοι αριθμοί αναμένονται όχι για αύριο αλλά και όλο τον Σεπτέμβριο χωρίς κανείς και τίποτα είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις σε αυτό το «κράτος» για να  ανακόψει αυτό το φρενήρη ρυθμό.