4 Αυγ 2015

ΑΝΟΙΞΑΝ την πυλη της κολασης οι γιαπηδες....Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν βομβαρδισμούς κατά των συριακών ΕΔ - Αμεση αντίδραση από την Μόσχα


Eντολή για βομβαρδισμό των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα εμπλέκοντας έτσι επισήμως τις ΗΠΑ στη συριακή σύγκρουση στο πλευρό των περιβόητων "αντικαθεστωτικών ανταρτών", οι οποίοι εκπαιδεύονται από Αμερικανούς στρατιωτικούς.
 
Η πρόφαση ήταν ότι με τον τρόπο αυτόν προστατεύονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που έχουν σταλεί στη Συρία, για την εκπαίδευση των αντικαθεστωτικών ανταρτών.
 
Έτσι τώρα έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αεροπορική επιδρομή αμερικανικών μαχητικών εναντίον "αγνώστων στρατιωτικών" (the US Air Force bombed unidentified militants who attacked the compound of the US-trained rebels έλεγε στο πρωτότυπο κείμενο) που εικάζεται ότι επρόκειτο για μαχητές της Αλ Νούσρα αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
 
Έτσι οι ΗΠΑ ξεκινούν επισήμως άλλη μια προσπάθεια ανατροπής του νόμιμου προέδρου της χώρας Μ.Άσαντ.
 
Με αυτό τον τρόπο δίδεται αεροπορική προστασία στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
 
Φυσικά αυτό σημαίνει ότι αρκεί μια ομάδα "αντικαθεστωτικών ανταρτών" που επιχειρεί στην περιοχή να έχει μαζί της κάποιον Αμερικανό Νavy Seal ή κάποιoν της Delta Force για να έχει αυτόματα την ασυλία στο χώρο που επιχειρεί.
 
Αυτό είναι ουσιαστικά κίνηση απαγόρευσης άσκησης εξουσίας της νόμιμης κυβέρνησης Μ.Άσαντ  στο συριακό έδαφος.
 
Η στροφή αυτή στην αμερικανική πολιτική επισημάνθηκε από Αμερικανό αξιωματούχο –που θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία του- σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή στην Wall Street Journal, όπως αναμεταδίδει το ρωσικό RT
 
Ως τώρα, τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών που συμμετέχουν στην "Συμμαχία κατά του ISIL" έπλητταν επισήμως αποκλειστικά θέσεις που ανήκαν στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη βόρεια κυρίως Συρία, παραβιάζοντας τον συριακό εναέριο χώρο.
 
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου όμως, πρόσθεσε στον κατάλογο εκείνων που θα δέχονται επίθεση από τις συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές και όσους επιτίθενται σε βάσεις όπου εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται με αμερικανική χρηματοδότηση αντικαθεστωτικοί αντάρτες.
 
Ως τώρα, ούτε το Πεντάγωνο ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν σχολιάσει επίσημα την εντολή για εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο, όπως μετέδωσε το Reuters. Και ως τώρα, οι ΗΠΑ απέφευγαν άμεση σύγκρουση με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.
 
«Δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες για την εμπλοκή μας, αλλά θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαβεβαιώσουμε ότι οι δυνάμεις μας θα φέρουν σε πέρας επιτυχώς την αποστολή τους», δήλωσε αόριστα –επιβεβαιώνοντας έμμεσα την επιδρομή- ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου Alistair Baskey. Για να προσθέσει πως στους Αμερικανούς εκπαιδευτές παρέχεται ευρύτατη υποστήριξη «καθώς και αμυντικά πυρά προστασίας».
 
Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε ότι οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον των συριακών δυνάμεων,«αποσταθεροποιούν περαιτέρω την κατάσταση» μετέδωσε το δίκτυο RT.
 
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov υπενθύμισε πως η Μόσχα «επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει πως η ενίσχυση με οικονομική τεχνική ή κάθε είδους βοήθεια της συριακής αντιπολίτευσης, οδηγεί σε παραπέρα αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα αυτή». Και πρόσθεσε πως την κατάσταση αυτή «θα εκμεταλλευθούν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου».
 
Ο ίδιος ο Σ.Λαβρόφ ανακοίνωσε: "Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις θέσαμε ερώτημα στον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Τζον Κέρι. Θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγικό δημοσίως να ανακοινώνεται ότι η Αεροπορία θα προχωρήσει σε αεροπορικά πλήγματα για να προστατέψει την αποκαλούμενη "μετριοπαθή αντιπολίτευση". Τέτοια σχέδια εγέιρουν ερωτήματα καθώς θα σταματήσουν τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες."
Το αμερικανικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανταρτών που ξεκίνησε το Μάιο, περιλαμβάνει την εκπαίδευση 5.400 μαχητών ετησίως, μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με την WSJ, το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει σχεδιάσει να έχει εκπαιδεύσει 3.000 μαχητές ως τα τέλη του 2015. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάντως, ως τώρα έχουν εκπαιδευθεί μόλις 60 μαχητές.
 
Η κατάσταση στη Συρία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, μια και οι κυβερνητικές δυνάμεις ως τώρα μάχονται όχι μόνο εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών, αλλά και μεμονωμένων εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως το συριακό παράρτημα της αλ Κάιντα (που αποκαλείται αλ Νούσρα) και κυρίως κατά των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου.
 
Οι εξτρεμιστικές αυτές ομάδες, εκτός από τις κυβερνητικές δυνάμεις, μάχονται και μεταξύ τους .
 
Το παράδοξο είναι πως η αμερικανική επιδρομή εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων μιας χώρας, που νόμιμα κυβερνάται από τον πρόεδρο Άσαντ,μπορεί να θεωρηθεί επιθετική ενέργεια, εναντίον κυρίαρχης χώρας κάτι που μόνο το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να εξουσιοδοτήσει.
 
Δηλαδή οι ΗΠΑ παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να δέχονται ούτε μια επίπληξη από την Διεθνή Κοινότητα που έδρασε τελείως διαφορετικά στο ζήτημα της Ουκρανίας και "άφρισε" κυριολεκτικά με την ανάκτηση της ρωσικής Κριμαίας από την Ρωσία.


Τμήμα ειδήσεων pronews.gr