3 Αυγ 2015

Ενας «αστείος» διορισμός -Προσέλαβαν γελωτοποιό για να διασκεδάσει τους κατοίκους .

Μετά από 700 χρόνια ένα μικρό χωριό....
της Ουαλίας, το Κόνγουεϊ, διόρισε την Κυριακή έναν... γελωτοποιό.
Ο Ράσελ Εργουντ, που πλέον θα ονομάζεται «Εργουιντ ο Τρελός», στέφθηκε ο επίσημος γελωτοποιός του χωριού σε μια γιορτή που είχε τα πάντα. Κυνήγια με γεράκια, ιππότες με πανοπλίες και παρέλαση στο χωριό, όπου δεσπόζει ένας πύργος με επάλξεις από τον 13ο αιώνα.
Ρόλος του Εργουιντ του Τρελού είναι να διασκεδάζει τους 15.000 κατοίκους δύο φορές την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα μέχρι τις 29 Αυγούστου.
«Είναι μεγάλη τιμή να μου εμπιστεύονται τον ρόλο του γελωτοποιού του χωριού», λέει ο Ράσελ, που είναι επαγγελματίας μάγος και καλλιτέχνης του τσίρκου.
Κατά την άσκηση των «καθηκόντων» του ο Ράσελ θα είναι υποχρεωμένος να φοράει στο κεφάλι ένα σκούφο διακοσμημένο με γαϊδουρινά αυτιά, όπως ήταν η παραδοσιακή στολή των γελωτοποιών του 13ου αιώνα.
Ο Έργουιντ ο Τρελός διαδέχεται στη θέση αυτή τον Τομ τον Τρελό, τον τελευταίο γελωτοποιό του Κόνγουεϊ. Τον είχε επιλέξει ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας ο οποίος είχε αποκλειστεί στην κοινότητα αυτή τον χειμώνα του 1294-95, πολιορκημένος από τους Ουαλούς.

efimerida.gr