4 Αυγ 2015

Αποκάλυψη!!!Ελένη Ηλιοπούλου. Η ζωόφιλη δημοσιογράφος που καταγγέλλεται ότι «δίνει» ονόματα ακτιβιστών επειδή αποκάλυψαν πως έχει χορηγούς την «Ελληνικός Χρυσός»

Η ιστορία των δήθεν φιλοζωικών οργανώσεων στην ΕΛΛΑΔΑ είναι παλιά και δυστυχώς βρώμικη, γεμάτη σκάνδαλα, ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και μαύρα ταμεία. Αυτοί ..
που γνωρίζουν χωρίζουν τις οργανώσεις σε δύο κατηγορίες: Α) Σαλονιού Β) Δράσεων.
Εδώ λοιπόν ξεκινάει και το θέμα, οι μεν κατηγορούν τους δε ότι έχουν χορηγούς και παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις χωρίς ουσιαστικό έργο και οι «σαλονάτοι» τους κατηγορούν ως περιθωριακούς. Ως εδώ καλά... Όλα αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Οι καταγγελίες όμως από το zoologio.gr, αν είναι αληθινές, προκαλούν σοκ!!! Προσέξτε, ένας ακτιβιστής (δεν λέμε το όνομα αν και το ξέρουμε) καταγγέλλει δημόσια ότι επειδή αποκάλυψε πως οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν χορηγούς την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου έδωσε το όνομά του σε άρθρο της προκειμένου να τον φιμώσει!!! Μιλάμε για μια σοβαρότατη καταγγελία που προέρχεται από ανιδιοτελής εθελοντές και ακτιβιστές της Θεσσαλονίκης που ποτέ δεν έχουν επιχορηγηθεί από κανέναν και ποτέ (δηλώνουν) και έχουν εξαιρετικά πλούσια δράση. Μάλιστα στο άρθρο που ποστάρουν έχουν φωτογραφία με τον τίτλο… «Αλήτες... Ρουφιάνοι... Δημοσιογράφοι...».
Το μήνυμα που παίρνει το zoologio.gr είναι ξεκάθαρο, εμείς εδώ στο athensmagazine.grδεν υιοθετούμε καμία από τις καταγγελίες που αφορούν στη δημοσιογράφο και ζωόφιλη Ελένη Ηλιοπούλου, όμως η καταγγελία ότι τέτοιου είδους οργανώσεις έχουν χρηματοδότηση από πηγές όπως η «Ελληνικός Χρυσός» που καμία σχέση δεν έχουν με το περιβάλλον είναι κομματάκι βαρύ!!! Όσο για την καταγγελία περί αποκάλυψης ονόματος ακτιβιστή εθελοντή, αυτό συγγνώμη αλλά είναι ασήκωτο... Η κυρία Ελένη Ηλιοπούλου έχει καθήκον και υποχρέωση να δώσει απάντηση γιατί αυτό υπαγορεύει η δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και το επαγγελματικό της καθήκον...
Διαβάστε στη συνέχεια όλο το άρθρο που αφορά στις καταγγελίες...
Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις, σχετικά με τον εκφασισμό και την προσπάθεια φίμωση, και την προσπάθεια που κάνουν για κατευθυνόμενη ενημέρωση. Σήμερα το πρωί, όπως περιμέναμε άλλωστε μετά την προειδοποίηση της γνωστής δημοσιογράφου – ιδιοκτήτριας τουzoosos.gr με έκπληξη είδαμε ότι αναφέρει την ταυτότητα μέλους της ομάδας του Άστεγου Διαβάτη. 

Εδώ θα ήθελα σταθώ πως στον Άστεγο Διαβάτη, δεν γράφουν δημοσιογράφοι, αλλά blogger, ακτιβιστές και ενεργοί πολίτες, που συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις, στον δρόμο, κατά του εμπορίου ζώων, (http://petshopschoriszoa.blogspot.gr/ ), για τα δικαιώματα των ζώων όπως και υπέρ τις ισότητας και της ελευθερίας, και σε κάθε περίπτωση που στοχοποιηθεί από ομάδες ο ίδιος ή άτομο του περιβάλλοντος του,θεωρούμε υπεύθυνη την δημοσιογράφο Ελένη Ηλιοπούλου.

Σχετικά με το «εμετικό» άρθρο και τον ισχυρισμό της ότι ο ίδιος ρώτησε την Ελένη Ηλιοπούλου που είναι διαχειρίστρια του www.zoosos.gr "τι γνωρίζει" γι’ αυτήν τη χορηγία. Η απάντηση είναι ότι φυσικά και δεν ρωτήσαμε ποτέ την ίδια, αλλά ο ίδιος σχολίασε σχετική ανάρτηση, κατηγορώντας για υποκρισία από την μια να μιλάει για περιβάλλον και δίπλα να υπάρχει ο χορηγός «Ελληνικός Χρυσός»

Άλλωστε δεν ήταν τώρα η πρώτη φορά που αναφέραμε το γεγονός. Όσο για τα 1000 «αργύρια» που έδωσε η "Ελληνικός Χρυσός" στην Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το ξεχασμένο μπάνερ και αν ήταν μια λανθασμένη επιλογή τώρα και που έχει γίνει γνωστό το θέμα με τα μεταλλεία χρυσού, στους πολλούς; και υπάρχουν από παντού αντιδράσεις; υποτιμά την νοημοσύνη μας, άλλωστε και η κυρία Ηλιoπούλου ήταν εκεί, και όχι σαν θεατής ή τότε δεν γνώριζε ούτε η ίδια; 

Σχετικά με την κριτική που έχει γίνει τόσο στην Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία όσο και στην ιστοσελίδα η δημοσιογράφος πιθανότατα επηρεασμένη από την 21η Απριλίου φαντασιώνεται έναν κόσμο χωρίς αυτό το δικαίωμα; Φυσικά και θα κάνουμε κριτική, όπως και μας κάνουν.

Για όσους γνωρίζουν από την λειτουργία μιας ιστοσελίδας, το να φιλοξενείς δελτία τύπου σχετικά με την θεματολογία σου, ανεξάρτητα από το αν κάνεις κριτική ή όχι, δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτα. Αν πουλούσε πατάτες, πατάτες θα είχε στην βιτρίνα..

Όσο αφορά την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» και το φασιστικό δημοσίευμα του zoosos.gr ξεκαθαρίζουμε ότι δεν εκπροσωπούμε τον «Αρκτούρο», από την αρχή στηρίξαμε την μεταφορά των ζώων έξω από τα κλουβιά, κάτι που σε αρκετούς δεν άρεσε, και πετούσαν λάσπη ή δεν υποστήριξαν την δράση. Τώρα αν το zoosos.gr έκρινε ότι μπορεί να πιέσει για τα μεταλλεία χρυσού, (που πριν λίγο καιρό έμαθε ότι υπάρχουν ή δεν ήθελε να το θίξει εξαιτίας του χορηγού της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας "Ελληνικός Χρυσός") χτυπώντας τώρα μια τόσο σημαντική δράση, και περνώντας λανθασμένα μηνύματα στον κόσμο, πάει αλλού, και ίσως εξυπηρετεί πλάγια και την Ελληνικός Χρυσός, Αυτή ήταν η θέση από την αρχή.  

Σχετικά με την συνεργασία και την λειτουργία του blog Στο Άστεγος Διαβάτης 
Γράφουμε ανώνυμα: Δεν χρησιμοποιούμε τα αμέτρητα περιστατικά κακοποίησης ζώων, των πόνο ή και την εγκατάλειψη τους για την δικιά μας προσωπική προβολή  
Γράφουν bloggers: Δεν κυνηγάμε καμιά επαγγελματική καταξίωση μέσα από την συμμετοχή μαςούτε φυσικά κανένα βραβείο δημοσιογραφίας Πούλιτζερ 
Δεν έχει: χορηγούς, ούτε σπόνσορες, και διαφημίσεις, δεν δημοσιεύουμε πληρωμένα άρθρα, και δεν έχουμε κανένα οικονομικό όφελος. (ανεβάζουμε άρθρα υπέρ τηςχορτοφαγικής διατροφής γιατί για μάς είναι τρόπος ζωής και όχι μάρκετινγκ για να βάλουμε την σχετική διαφήμιση )  
Δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά: Αρκετές φορές έχουμε δώσει υλικό (π.χ. δελτία τύπου, φωτογραφίες και κείμενα σε pdf σποτακια κτλ) σε άλλα ιστολόγια, και όχι μόνο, χωρίς να ζητάμε αναφορά πηγής. ( Η μια περίπτωση που ανεβάσατε κάτι δικό ήταν για μια έκθεση πουλιών στην Ορεστιάδα, που θέλαμε να χτυπήσουμε με κάθε τρόπο, σχετικά με την μετάλλευση τους από τον άνθρωπο για την οποία σας δώσαμε πληροφορίες) άλλες δράσεις πχ καμπάνιες όπως το Νερό στα αδέσποτα παραγωγή μας σας το δώσαμε και δεν το προβάλατε; ή τελικά δεν σας παρακαλάμε για άρθρα; Για να μην αναφερθούμε στο παιχνίδι με τα δελτία τύπου από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, που για έναν περίεργο λόγο φτάνουν στα χέρια σας άμεσα.. (θα έλεγε κανένας ότι τα γράφετε εσείς)  
Εξαιρέσεις: Φιλοξενούσαμε δωρεάν "διαφημιστικά banner" από οργανώσεις, ομάδες, ή δράσεις. (πχ. 1againstracism.gr, pastilies.gr κτλ κτλ. )

Με λίγα λόγια δεν έχουμε ανάγκη προβολής και δεν έχουμε διαπλεκόμενες σχέσεις με κανέναν, άλλωστε τα blogs είναι ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος και επικοινωνία, ανάμεσα σε πολίτες, και η ανωνυμία μας λειτουργεί σαν ασπίδα, στις πιέσεις για σιωπή, για έλεγχο της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης. Το τι θεωρούμε ή όχι το γράφουμε ξεκάθαρα στα άρθρα μας και αφού αναφερθήκατε και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα και το Δελφινάριο, "είναι αλήθεια κυρία Ηλιοπούλου ότι γνωρίζατε ότι την ημέρα που φιλοξενηθήκατε σε εκπομπή του MEGA τον Ιούνιο του 2012, γνωρίζατε από την αρχή, ότι στην θεματολογία ήταν και το Δελφινάριο του Αττικού πάρκου, και συμφωνήσατε και παραβρεθήκατε κανονικά, χωρίς να αντιδράσετε εκεί; όπως «κυκλοφόρησε» από ανθρώπους του σταθμού, αλλά αφού εξασφαλίσατε τα λίγα λεπτά δημοσιότητας εκ των υστέρων γράψατε για την «παραφωνία» στην "ευχάριστη" αυτή εκπομπή.. και φυσικά ούτε όταν ακούσατε για την «σαύρα» που χρησιμοποιούν σε φάρμακα αντιδράσατε; (να μας φύγει και η απορία)

Σχετικά με τα μαθήματα δημοσιογραφίας μας είναι αδιάφορα, στην ομάδα διαχειριστών του blog δεν έχουμε δημοσιογράφους, ίσως στην ίδια θα χρειαστούν μερικά, να ενημερωθεί και για διάφορα θέματα όπως και για το δικαίωμα μας για ανωνυμία, όπως και το δικαίωμα μας να γράφουμε ελεύθερα την άποψή μας. Αλήθεια κυρία Ηλιοπούλου ποια η σχέση σας με την Π.Φ.Π.Ο.; Γιατί η ομοσπονδία διαλέγει να μιλάει μέσα από εσάς; και ποιοι είναι οι ισχυροί φίλοι σας που σας κάνουν "χάρες" όπως κοκορεύεστε κατά καιρούς στο Facebook σας;;

Φυσικά δεν αρκεί κανένα άρθρο σας για να μας κλείσει το στόμα.. 


Ένα σενάριο και πολλά ψέματα.. "μάλιστα τον περασμένο Ιανουάριο ο ίδιος ρώτησε την Ελένη Ηλιοπούλου.. το μήνυμα της δημοσιογράφου την διαψεύδει.

Δημοσιογραφική υπερβολή;



Η κυρία Ηλιοπούλου αν και το άρθρο είχε είχε υπογραφή με ψευδώνυμο και χωρίς να ρωτήσει τον ίδιο, προτίμησε να υπογράψει δώσει ένα πραγματικό όνομα, φυσικά επίτηδεςκαθαρά για λόγους εκδίκησης, και μετά διάλεξε να κρυφτεί πίσω από την ομοσπονδία.. Κυρία Ηλιοπούλου το zoosos.gr και σας προσωπικά αναφέραμε στο άρθρο αυτό, ή τελικά το zoosos.gr είναι ιδιοκτησία της ομοσπονδίας; μας έχετε μπερδέψει!! Εσείς κριτικάρετε επιλεκτικά!! σε σας αναφερθήκαμε!!  την σχέση της Ομοσπονδίας με τον χορηγού που είχε τότε "Ελληνικός Χρυσός" το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν. Και η κριτική μας ήταν πάνω στο ότι ήταν λάθος σας, να μπουρδουκλώσετε την δράση για την μεταφορά των ζώων, με τα μεταλλεία.. φυσικά μετά από όλα αυτά, δεν θα μας έκανε εντύπωση να το κάνατε και επίτηδες.

Σχετικά με την ανακοίνωση του "Αρκτούρου" και από που το γνωρίζουμε εμείς, και όλο αυτό το παραλήρημα σας.. δεν θέλουμε να σας ταράξουμε αλλά ναι.. δεν γυρίζει η Γη γύρω από σας.. ξεκαβαλήστε το καλάμι σας, ευτυχώς για το σύνολο, δεν λειτουργούν όλοι όπως εσείς, Η ανάρτηση στο Facebook ήταν από το 17 Οκτωβρίου 2012 (τότε που δεν γνωρίζατε ακόμα)  Μάλιστα αν κάνετε ένα κόπο και ψάξετε θα ανακαλύψετε και άλλα, όπως ότι αρκετό καιρό πριν την ανάρτηση αυτή,  κράζαμε για τον χορηγό της Ομοσπονδίας, αλλά τότε δεν γνωρίζατε.. ξέρετε εσείς...

Εν τέλει, η δημοσιογράφος αφού έγραψε ένα άρθρο, στο οποίο με πλάγιο τρόπο και για πολιτικούς λόγους κατηγορούσε για υποκρισία τον ΑΡΚΟΥΡΟ την ώρα που η οργάνωση έτρεχε συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση των αρκούδων από τον ζωολογικό κήπο της πόλης. Για μια δράση που την ίδια χρονικά εποχή αρκετά σάιτ ισχυρίζονταν πως η απομάκρυνση των ζώων θα υποβαθμίσει την πόλη μας. Η ομάδας μας απάντησε με ένα άρθρο με τίτλο Ποιος δεν θέλει να φύγουν οι αρκούδες από τον ζωολογικό κήπο; Η δημοσιογράφος θέλοντας να εκδικηθεί και γιατί όχι και να καλύψει το λάθος της απάντησε με ένα κατάπτυστο άρθρο θέλοντας υποβαθμίσει το ιστολόγιο που την συγκεκριμένη εποχή είχε περίπου τους διπλάσιους αναγνώστες, αλλά όχι τους δικούς της γνωστούς. Η δημοσιογράφος πέρα από την δημοσίευση ενός ονόματος που είχε λάβει γνώση οφ δε ρέκορτ, αλλά και για τα όσα χωρίς στοιχεία συκοφαντικά έγραψε σε βάρος της ομάδας καμία ΕΣΗΕΑ δεν της τράβηξε το αυτί.

Μετά από τόσο ψέμα, και φυσικά την ενέργεια της δημοσιογράφου, να δημοσιεύσει το όνομα του blogger και αυτό για λόγους εκδίκησης, και αφού απαντήσαμε κατά ένα μεγάλο μέρος για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.. έλεος κυρία Ηλιοπούλου.. 


Η ομάδα του Άστεγος Διαβάτης 
χωρίς ονόματα..
http://www.athensmagazine.gr/portal/athenstalk/195355