29 Αυγ 2015

Nέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις...



Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων νομικών προσώπων και οντοτήτων μέχρι τις 30 Αυγούστου καθώς και ακίνητης περιουσίας μέχρι τις...


4 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χθες.

Βέβαια οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επειδή η καταληκτική ημερομηνία μετά και την παράταση που δόθηκε (30/08) συμπίπτει με αργία, αυτομάτως μετατίθεται για την επόμενη ημέρα δηλαδή για τη Δευτέρα 31/08.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου για τα νομικά πρόσωπα και από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα, αποφασίστηκε η μη επιβολή των αυτοτελών προστίμων του άρθρου 54 του ν.4174/13.

Διευκρινίζεται επίσης ότι μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την έκπτωση του 2% καθώς και ότι η Δευτέρα είναι και η τελευταία ημέρα για την καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις των νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015), και των φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

Τέλος αναφέρεται πως για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν τη Δευτέρα, 31/8/2015, μέσω web – banking, η καταβολή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη Δευτέρα, αναμένονται μεγάλες ουρές στις τράπεζες καθώς εκτός από τον φόρο εισοδήματος από φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα πρέπει να πληρωθεί και ο ΦΠΑ.