5 Αυγ 2015

Εφιάλτης για τον Ερντογάν οι Κούρδοι - Με καταδρομικές σε στρατόπεδα σκοτώνουν Τούρκους στρατιώτες και εξαφανίζονται (εικόνες, vid)


Οι Κούρδοι προκαλούν τον τρόμο στην Τουρκία. Κάνουν επιδρομές ακόμη και σε στρατόπεδα του Στρατού και της Χωροφυλακής σκοτώνοντας με στοχευμένα χτυπήματα Τούρκους στρατιώτες πριν καν τους πάρουν χαμπάρι και φεύγουν ανενόχλητοι. Το αντάρτικο των Κούρδων εντός και εκτός πόλεων είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αντιμετωπίσει η Άγκυρα, ενώ οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι σκέτος εφιάλτης για της μεγάλες πόλεις και τις τουριστικές.
 
Χθες το βράδυ Κούρδοι αυτονομιστές του PKK επιτέθηκαν στη Silopi της επαρχίας Sirnak στην 172η ταξιαρχία τεθωρακισμένων του τουρκικού Στρατού πετώντας αυτοσχέδιες βόμβες. Μία εξ αυτών χτύπησε το φυλάκιο της φρουράς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης, ενώ ένα άλλος τραυματίστηκε.
 
Οι επιτιθέμενοι εξαφανίστηκαν, πολύ γρήγορα, ενώ ο τραυματίας στρατιώτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Sirnak. Η στρατιωτική επιχείρηση που οργανώθηκε για τον εντοπισμό των Κούρδων δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
 
Ήταν η δεύτερη επίθεση κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην επαρχία Sirnak. Στην πρώτη σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες όταν εξερράγη νάρκη που είχαν τοποθετήσει στις νοτιοανατολικές περιοχές της επαρχίας Κούρδοι μαχητές. Τουλάχιστον δύο ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. 
 
Η νάρκη εξερράγη, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στον δρόμο που συνδέει το Sirnak με την κωμόπολη Μπαλβερέν. Οι τουρκικές δυνάμεις δεν αντιλήφθηκαν πότε τοποθετήθηκε η νάρκη, αλλά και δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους Κούρδους παρά τις προσπάθειες που έκαναν. 
 
Μία ακόμη επίθεση εκδηλώθηκε στην Αλεξανδρέττα της επαρχίας Χατάι. Κούρδοι μαχητές του PKK άνοιξαν πυρ κατά μονάδας καταδρομών της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, με τους Τούρκους να υποστηρίζουν πώς από την ανταλλαγή πυροβολισμών δεν υπήρξε κανένας νεκρός.
 
Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να βγάλουν τεθωρακισμένα οχήματα για να κυνηγήσουν τους Κούρδους αντάρτες, αλλά αυτοί κινήθηκαν προς το όρος Άμανος και χάθηκαν βάζοντας μάλιστα φωτιά για να σβηστούν τα ίχνη τους. Είναι κάτι που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά και οι δυνάμεις της Άγκυρας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.
 
Αυτή άλλωστε και η μεγάλη απειλή της κυβέρνησης Ερντογάν που κήρυξε τον πόλεμο στο PKK βομβαρδίζοντας στόχους του στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Δεν ξέρει που, πότε και πώς θα χτυπήσουν οι Κούρδοι. Μέχρι στιγμής δε οι απώλειες των Τούρκων είναι μικρές, αφού έχουν αποφύγει τα μαζικά χτυπήματα. 
 
Είναι θέμα χρόνου να συμβούν και αυτά, όπως εκτιμούν αναλυτές. Όσο η Τουρκία βομβαρδίζει το PKK τόσο οι Κούρδοι θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις του ακόμη και σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση Ερντογάν δέχεται σφοδρές επικρίσεις για το μέτωπο που άνοιξε και πάλι με αποτέλεσμα να χύνεται νέο τουρκικό αίμα.
 
Κάμερα καταγράφει μέλη του λεγόμενου "Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας" (YDG-H, στρατιωτική πτέρυγα του ΡΚΚ) με RPG στο Hakkari της Yuksekova.
 
 
Embedded image permalink
 
Δείτε ΕΔΩ σπάνιο βίντεο με πυροδότηση IED τη στιγμή που διέρχεται φάλαγγα οχημάτων Cobra του Τουρκικού Στρατού στον οδικό άξονα Bitlis-Diyarbakır.
 
 
 


Τμήμα ειδήσεων pronews.gr