4 Αυγ 2015

Μυστήριο με κατασκευή νέων κελιών στους VIP των φυλακών Κορυδαλλού

Μυστήριο καλύπτει την αιφνιδιαστική κατασκευή χώρου το τελευταίο 48ωρο στην Στ' πτέρυγα (την επονομαζόμενη «VIP») στον Κορυδαλλό για την κράτηση έξι ..
επιπλέον ατόμων.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, στον χώρο αυτό πιθανόν να διαμείνουν επιχειρηματίες που θα προφυλακισθούν σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ή τα εξοπλιστικά προγράμματα, όπου οι σχετικές έρευνες είναι σε εξέλιξη. Δεν αποκλείεται ωστόσο άλλου είδους χρήση και η παραμονή κρατουμένων από άλλες υποθέσεις.

Ο χώρος κράτησης δημιουργήθηκε σε σημείο της Στ' πτέρυγας όπου υπήρχε παλαιότερα το σύστημα ελέγχου με κάμερες της εν λόγω πτέρυγας, το οποίο είχε μεταφερθεί σε άλλο σημείο.

Ομάδα τεχνικών που κλήθηκε εσπευσμένα το Σαββατοκύριακο απέκλεισε τους χώρους και τοποθέτησε σιδερένια κρεβάτια και άλλα αντικείμενα στα νέα κελιά. Εκείνο που έχει εντυπωσιάσει ωστόσο είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν «αδειάσει» περίπου 20 θέσεις στην πτέρυγα των VIP και υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι κράτησης. Έτσι ορισμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο λόγος κατασκευής να σχετίζεται με «μαζική προφυλάκιση ιδιωτών». Ορισμένοι μάλιστα τις συνδέουν με πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για «μεγάλο επικείμενο κτύπημα κατά της διαφθοράς».

Δικαστικές πηγές επεσήμαναν ότι στην Εισαγγελία Διαφθοράς εκκρεμούν περίπου 90 δικογραφίες, ενώ υπάρχει σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για περίπου 20-30 μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Εν εξελίξει είναι οι έρευνες για εμπλεκόμενους σε υποθέσεις του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, σε εγκληματικές οργανώσεις, σε υποθέσεις απατών κτλ.

Πάντως τα ίδια στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης επεσήμαιναν ότι «θα φανεί συντομα ο λόγος αυτής της παρέμβασης στην πτέρυγα των VIP».
Λαμπροπουλος Βασιλης
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=727366