2 Σεπ 2015

Βίντεο ντοκουμέντο: Η τουρκική Ακτοφυλακή επιχειρεί να πνίξει λαθρομετανάστες που δεν πλήρωσαν δουλεμπόρους

Ντοκουμέντα-σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας όπου παρουσιάζονται σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής να παρεμποδίζουν "μη εξουσιοδοτημένες" από
κυκλώματα δουλεμπόρων λέμβους λαθρομεταναστών με απειλή ανατροπής και πνιγμού τους, ενώ άλλα σκάφη που ανήκουν σε δουλέμπορους να παιρνούν ανενόχλητα με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.
Η Τουρκία μέσω των κυκλωμάτων δουλεμπορίου έχει προκαλέσει στην Ελλάδα μια πραγματική εθνική και κοινωνική καταστροφή. Αλλοιώνεται η πληθυσμιακή σύνθεση και η χώρα μετατρέπεται καθημερινά σε "αποθήκη ψυχών".
Χαρακτηριστική η έκκληση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Αντώνη Μακροδημήτρη, την παρακάτω επιστολή με θέμα: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών, εισηγούμενος να κηρυχθεί άμεσα η Λέσβος σεΚατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Λέσβου, έχει ως εξής: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ           
ΘΕΜΑ: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας (Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών.
ΣΧΕΤ: α. Ν. 3013/2002/ΦΕΚ 102 Α΄.
          β. 3852/2010/ΦΕΚ 87 Α΄.
          γ. Ν. 4249/2014/ΦΕΚ 73 Α΄.
  1. Ιστορικό:
α. Σας γνωρίζουμε ότι, τους δυο τελευταίους μήνες έχουν περάσει από το νησί της Λέσβου περισσότεροι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες από ότι το σύνολο του τοπικού πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 85.000.
β. Παρά τις προσπάθειες για προώθηση των μεταναστών στην ενδοχώρα, ο ημερήσιος αριθμός προσέλευσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αυτού των αναχωρήσεων με αποτέλεσμα την παρούσα στιγμή να συναθροίζονται στον Επιβατηγό Λιμένα Μυτιλήνης και στον ευρύτερο χώρο της προκυμαίας της Μυτιλήνης πέραν των 10.000 ατόμων.
γ. Η συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού αστέγων, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη διαχείριση και περίθαλψη αυτών.
δ. Η σύνθεση της κατάσταση των μεταναστών είναι γνωστή προς όλους και Δεν κρίνεται σκόπιμη η περεταίρω ανάλυση.
ε. Η παραμονή 10.000 μεταναστών στο χώρο του λιμανιού χωρίς την ελάχιστη υποδομή υγιεινής αποτελεί εν δυνάμει πηγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων οι οποίες είναι προ των πυλών και προέρχονται:
          (1). Από τη εναπόθεση στους υπαίθριους και στεγασμένους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εντός της πόλης πέραν 10.000 λίτρων ημερησίως ανθρώπινων περιττωμάτων.
        (2). Από τις μεταξύ τις φυλετικές διαφορές και συγκρούσεις.
         (3). Από τις φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.
          (4). Από την έκρηξη της τοπικής κοινωνίας.
        (5). Από την αδυναμία της πολιτείας για αποτελεσματική παρέμβαση.
        (6). Από τη συνεχιζόμενη αθρόα προσέλευση μεταναστών, μη υπάρχοντος ορίζοντα για το τέλος της κρίσης.
  1. Αιτιολογικό:
Επειδή η ροή προσέλευσης Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.
Επειδή το πρόβλημα θα διογκωθεί και ιδιαίτερα τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες. 
Επειδή πρέπει να προστατευτεί ο τοπικός πληθυσμός.
Επειδή πρέπει να προστατευτούν οι ίδιοι οι μετανάστες.
Επειδή η όλη κατάσταση και η αδυναμία διαχείρισή της οδηγεί στα όρια της κοινωνικής έκρηξης.
Επειδή η εξάπλωση επιδημιών είναι προ των πυλών έχοντας ήδη εμφανιστεί τα  πρώτα κρούσματα.
Επειδή το όλο θέμα τείνει να λάβει μορφή με μη ανατρέψιμες συνέπειες.
Επειδή ο Δήμος έχει εξαντλήσει το μέγιστο τον δυνατοτήτων του.
        Επειδή πρόκειται για ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο ήδη έχει μετατραπεί σε απειλή με διαστάσεις Τοπική Καταστροφή Μεγάλης Έκτασης.
  1. Αποφατικό:
Για όλα τα παραπάνω και με γνώμονα ότι:
α. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους.
β. Πρέπει να εφαρμοστεί ο χάρτης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
γ. Πρέπει να περιφρουρηθεί  η υγεία και η κοινωνική ηρεμία του νησιού.
δ. Πρέπει οι μετανάστες να τύχουν της επιβαλλομένης ανθρώπινης μεταχείρισης.
ε. Πρέπει η όλη διαχείριση στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τον ΠΑΜΑ/ΠΣΕΑ.
Εισηγούμαστε:
                (1). Να κυρηχθεί άμεσα το νησί σε Κατάσταση Έκτακτης ανάγκης.
                (2). Να επέμβει άμεσα η Πολιτεία με Δυναμικό και Μέσα.
(3). Να καθορισθεί Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο (Εθνικό) και να αναλάβει την διαχείριση του προβλήματος σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
(4). Να εγκατασταθεί στο νησί (εάν απαιτείται) Κοινοτικός Επίτροπος ο οποίος θα αναλάβει τον κεντρικό συντονισμό και τη χρηματική διαχείριση των προσφύγων, σε συνεργασία με την ΕΕ.
                (5). Να δημιουργηθεί το δυνατόν συντομότερα νέος καταυλισμός (εκτός αστικού ιστού) και να μεταφερθεί το σύνολο των μεταναστών εκτός της πόλης της Μυτιλήνης.(Υφίσταται Πρόταση)
                (6). Να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή των κατοίκων.   

4.   Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας διότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, το φαινόμενο θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και υπάρχει εν δυνάμει κίνδυνος η κοινωνία του νησιού, η οποία είναι ήδη εξοργισμένη, να προβεί σε αυτόβουλες πράξεις επίλυσης του θέματος και προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, οδηγούμενοι σε ακραίες καταστάσεις.
-Ο-
Δήμαρχος Λέσβου
     Γαληνός Σπύρος
                            
Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή επιστολή προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και τοπικούς φορείς που απέστειλε ο Πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου Σωτήρης Ζαμτράκης που κάνει λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή του λιμανιού.
Το πρωΪ σημειώθηκαν νέα επεισόδια με τους λαθρομετανάστες να οργανώνουν διαμαρτυρία και να κλείνουν το δρόμο μπροστά από το Τελωνείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επενέβησαν οι ειδικές αστυνομικές μονάδες αποκατάστασης της τάξεως που τους απομάκρυναν και τους  περιόρισαν στο χώρο του λιμανιού όπου έχουν κλείσει οι είσοδοι έξοδοι. 
Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου  του Λιμενικού Ταμείου
 
Ολοκληρώθηκε σήμερα η οριστική κατάληψη του Επιβατικού Λιμανιού της Μυτιλήνης από παράνομους πρόσφυγες. Ολοκληρώθηκε η πλήρης καταστροφή όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων. Είναι αδύνατη η παροχή κάθε υπηρεσίας στα επιβατικά και φορτηγά πλοία και στα τουριστικά σκάφη.
 
Όλη η έκταση του λιμανιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή και χώρο υπαίθριων αφοδευτηρίων. Ο κίνδυνος μολύνσεων μετά τη μόνιμη ρύπανση είναι ορατός.
 
Εξεγέρσεις και συγκρούσεις όχι μόνο μεταξύ των ίδιων των προσφύγων  αλλά και μεταξύ αυτών και των περίοικων και των κατοίκων της Μυτιλήνης είναι θέμα ημερών και ωρών.
 
Οι επιπτώσεις αυτού του γεγονότος στην πόλη είναι τραγικές.
 
Σας καλώ άμεσα:
 
 
- Να επισκεφθείτε τώρα το λιμάνι για ν’ αποκτήσετε άποψη
 
-Να απομακρύνεται το κέντρο καταγραφής από τον αύλειο χώρο του Κολυμβητηρίου ΤΩΡΑ
 
- Να αποδοθεί το λιμάνι της πόλης στους δικαιούχους και νόμιμους χρήστες του , απομακρύνοντας τους καταληψίες απ’ αυτό.
 
- Να αποκατασταθούν άμεσα οι καταστροφές
 
Ερωτώ κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο αυτής της χώρας  και της πόλης. Το άλλο πρέπει να συμβεί για να κηρυχθεί η Λέσβος  σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;
 
Κάνω έκκληση στους Μυτιληνιούς και τους Λέσβιους να επιδείξουν όπως και μέχρι σήμερα, τη δέουσα ψυχραιμία.
 
Καταγγέλλω όσους με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας έχουν συντελέσει στο να ζουν πρόσφυγες και Μυτιληνιοί κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες και συγχαίρω Αστυνομικούς και Λιμενικούς για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.
Βίντεο που κατέγραψε ο Αχιλλέας Κιαχαγιάς δείχνει την τουρκική Ακτοφυλακή να συνεργάζεται με τους δουλεμπόρους 
Στο video εμφανίζεται σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής ανοιχτά της Σκάλας Συκαμιάς στη Λέσβο να κάνει κύκλους γύρω από τη λέμβο με τους πρόσφυγες τρομοκρατώντας τους και προκαλώντας επίτηδες κυματισμούς με ταυτόχρονο φρένο-γκάζι, με στόχο την ανατροπή της λέμβου.
Μάλιστα σε κάποια σημεία διακρίνεται το τουρκικό σκάφος να βάζει πλώρη σημαδεύοντας τη λέμβο σα να θέλει να την εμβολίσει, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη τρομοκράτηση των επιβαινόντων, ανάμεσα στους οποίους είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι.
Σημειωτέον ότι όπως φαίνεται και στο video που είναι τραβηγμένο στις 23 Αυγούστου, η θάλασσα δεν είναι ήρεμη και είναι πιθανός ο πνιγμός κάποιων από τους πρόσφυγες που επιβαίνουν.
Όλα αυτά συμβαίνουν μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα τουρκικά παράλια και από το σημείο στο οποίο φορτώνουν τους πρόσφυγες οι Τούρκοι δουλέμποροι στις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχει κάποιου είδους συνεννόηση των Τούρκων δουλεμπόρων με ανθρώπους από το τουρκικό λιμενικό ώστε όταν κάποιοι πρόσφυγες προσπαθήσουν να αποφύγουν το κύκλωμα των διακινητών αγοράζοντας μόνοι τους τη βάρκα που θα περάσουν απέναντι, οι λιμενικοί ειδοποιημένοι παρεμβαίνουν για να τους εμποδίσουν.
Με αυτό τον τρόπο οι πρόσφυγες αναγκάζονται να πληρώσουν τους δουλεμπόρους για την ίδια διαδικασία. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του video φαίνεται το τουρκικό σκάφος να έχει εντοπίσει τη λέμβο με τους μετανάστες (40-50 άτομα επιβαίνουν σε κάθε λέμβο ενώ τα επιτρεπόμενα άτομα είναι, όπως αναφέρεται σε τέτοιου είδους φουσκωτά έως 18) και να ξεκινά τους κύκλους γύρω της. Στο 0:17 του video το σκάφος των Τούρκων παίρνει επίτηδες στροφή μπροστά στους πρόσφυγες για να προκαλέσει κύμα που θα χτυπήσει στη συνέχεια τη βάρκα τους.
Το ίδιο γίνεται και στο 1:31 ενώ στο 1:06 το σκάφος του τουρκικής Ακτοφυλακής κινείται προς τη λέμβο με την πλώρη. Με το κύμα που πετάει προς τη βάρκα στο 1: 38 καταφέρνει να την ανατρέψει ρίχνοντας στη θάλασσα τους επιβαίνοντες τους οποίους στη συνέχεια περισυλλέγει.
Στο 2:30 έχει πλέον επιβιβάσει τους πρόσφυγες στο σκάφος ενώ στη συνέχεια, στο 2:50, διακρίνεται να πλησιάζει στο σημείο και δεύτερο σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Δείτε το βίντεο: 

Συνεπώς ο λαθρομεταναστευτικές ροές κατευθύνονται προς την χώρα μας βάση οργανωμένου σχεδίου από το επίσημο τουρκικό κράτος, σε αγαστή συνεργασία με τους δουλεμπόρους.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr