9 Οκτ 2015

Γκάφα από ΝΔ και Ποτάμι στην Ευρωβουλή με το θέμα των δανειοληπτών

Σε γκάφα ολκής έπεσαν Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι στην Ευρωβουλή την Πέμπτη, όταν διενεργήθηκε ψήφισμα για την προστασία των δανειοληπτών από
καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών. Μετά και την περίπτωση της Ισπανίας, που κινδυνεύουν να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους περίπου 700.000 πολίτες, εξ αιτίας της ελλιπούς προστασίας από τα δάνεια που πήραν, τέθηκε ψηφοφορία με θέμα τις δανειακές ρυθμίσεις και τα υψηλού ρίσκου χρηματοπιστωτικά εργαλεία.
Στο εν λόγω ψήφισμα γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στις παραγράφους Μ' και Ν', τονίζοντας ότι τα "κόκκινα δάνεια" υπερέβησαν το ποσό των 21 δισ. ευρώ! Παράλληλα το κείμενο του ψηφίσματος περιλαμβάνει και τις δανειακές συμβάσεις ελβετικού φράγκου που υπέγραψαν τόσο Έλληνες, όσο και Γάλλοι δανειολήπτες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το φάσμα της απώλειας των οικίων τους περίπου 75.000 άνθρωποι.
Από τους Σοσιαλδημοκράτες μόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καϊλή από την Ελιά ψήφισαν υπέρ, ενώ συγχρόνως ίδια αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι Κύρκος και Γραμματικάκης από το Ποτάμι ακολούθησαν αντίθετη κατεύθυνση.
Ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία.
Υπέρ ψήφισε και ο Κύπριος ευρωβουλευτής κ. Παπαδάκης, επίσης της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών.
parapolitika.gr