7 Οκτ 2015

ΑΝΕΛ: Τριγμοί στη συγκυβέρνηση για τη στράτευση των γυναικών

Τα κορίτσια στα χακί ετοιμάζεται να ντύσει ο Πάνος Καμμένος κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας..
στη διάρκεια ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, η κυβέρνηση εξετάζει την εθελοντική στράτευση των γυναικών χωρίς πάντως να εξειδικεύσει περαιτέρω την πρότασή του. Η αποστροφή αυτή του προέδρου των ΑΝΕΛ προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου που με ανάρτησή της στο twitter ξεκαθαρίζει ότι το κυβερνών κόμμα είναι αντίθετο στην εθελοντική στράτευση των γυναικών.
Στο θέμα δεν φαίνεται να δίνεται συνέχεια, ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για τα επιδόματα της μεθορίου για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν εκεί. Στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ θορυβήθηκαν επίσης και με το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Κεντρώων και τα σενάρια που θέλουν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη να μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Δεν νομίζω ότι εξετάζεται ως ενδεχόμενο ούτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο ΒΗΜΑ FM προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Στους ΑΝΕΛ ο έτερος πονοκέφαλος ακούει στο όνομα Νίκος Νικολόπουλος, αφού ο βουλευτής Αχαϊας όχι μόνο δεν υπερψήφισε την υποψηφιότητα του Νίκου Βούτση για την προεδρία της Βουλής, αλλά έκανε δηλώσεις στήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία. Στο επιτελείο του κόμματος ξέρουν πολύ καλά ότι ο κ. Νικολόπουλος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη υπουργοποίησή του και για το γεγονός ότι δεν ορίστηκε στο προεδρείο της Βουλής, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Πάνος Καμμένος. «Ο κ. Νικολόπουλος δεν είναι μέλος των ΑΝΕΛ, είναι συνεργαζόμενος», είπε για το θέμα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εξηγώντας ότι ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ίσως δε νιώθει την υποχρέωση να ταυτίζεται με τις αποφάσεις και τις θέσεις του κόμματος.
Πάντως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ορίστηκε ο κ. Παπαχριστόπουλος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις συνεδριάσεις που αφορούν στις προγραμματικές δηλώσεις και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει στη θέση αυτή. Μέχρι στιγμής πάντως κι ενώ έχουν περάσει 16 μέρες από την Κυριακή των εκλογών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ δεν έχει ακόμη συνεδριάσει. Φαίνεται ότι ο Πάνος Καμμένος προτιμά τη σιγουριά του Συμβουλίου Υπουργών στις Βρυξέλλες από την εσωστρέφεια μιας κομματικής συνεδρίασης…
http://www.koolnews.gr/