8 Οκτ 2015

Με φυλάκιση για φοροδιαφυγή κινδυνεύει ο Μέσι



lionel-mesi-arxeiou

Ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του, Χόρχε, υποχρεούνται εκ νέου να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου με την κατηγορία της εξαπάτησης των ισπανικών
φορολογικών αρχών κατά τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Δικαστικά έγγραφα που ήρθαν σήμερα στο φως δείχνουν ότι οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας έχουν ζητήσει ποινή φυλάκισης 22 μηνών για τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε υπόθεση φοροδιαφυγής.
Ο δημόσιος κατήγορος της Ισπανίας έχει προτείνει συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών και πρόστιμα που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον πατέρα του σταρ της Μπαρτσελόνα, επειδή φέρεται να εξαπάτησε το κράτος κατά 4,2 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2007-2009.
Μολονότι ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν θα πρέπει να απαντήσει στις κατηγορίες, καθώς ο πατέρας του επέβλεπε τα οικονομικά του, δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα δείχνει ότι ο δικαστής της υπόθεσης απεφάνθη ότι ο Αργεντινός «αστέρας» του ποδοσφαίρου πρέπει παρ’ όλα αυτά να εμφανιστεί στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος.
Στο παρελθόν το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι ο Μέσι θα μπορούσε να γνωρίζει και να εγκρίνει τη δημιουργία ενός πλέγματος εικονικών εταιρειών που φέρονται ότι χρησιμοποιήθηκαν για να αποφευχθεί η φορολογία επί του εισοδήματος από τα δικαιώματα της εικόνας του.
Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, αποκρύφθηκαν έσοδα χρησιμοποιώντας εταιρείες στην Ουρουγουάη, το Μπελίζ, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Μέσι και ο πατέρας του κατέβαλαν 5 εκατομμύρια ευρώ στις φορολογικές αρχές ως μια «διορθωτική πληρωμή», αφού πρώτα τους απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες τον Ιούνιο του 2013.
Ο Μέσι διαμένει στη Βαρκελόνη από το 2000 και πήρε την ισπανική υπηκοότητα το 2005. Είναι δέκατος στη λίστα του περιοδικού “Forbes” για τους αθλητές με τις υψηλότερες αποδοχές στον κόσμο την τελευταία δεκαετία, με εισόδημα 350 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 311 εκατομμύρια ευρώ).