26 Νοε 2015

18χρονος gamer από τη Μαλαισία, μεγαλομέτοχος της Alpha Bank μετά την ανακεφαλαιοποίηση!

Πάνω από το 14% των μετοχών της Alpha Bank κατέχει μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, 18χρονος Μαλαισιανός gamer, κάτοικος Κουάλα Λουμπούρ, όπως ανακοίνωσε επισήμως
σήμερα η τράπεζα.

Ο 18χρονος Καρτίκα Μελούρ κέρδισε το πακέτο μετοχών σε διαδικτυακό παιχνίδι ρουλέτας την προηγούμενη Δευτέρα που οι γονείς του έλειπαν από το σπίτι και είχε τον υπολογιστή μόνο για τον εαυτό του. Συνηθισμένος να έχει ανοιχτές πολλές παρτίδες ρουλέτας ταυτόχρονα, δεν έδινε πολλή σημασία στο παιχνίδι και έπαιζε σχεδόν μηχανικά, κάποια στιγμή όμως με έναν περίπλοκο συνδυασμό εξω-χρηματιστηριακών συναλλαγών, αυτόματων προσαρμογών των τιμών και reverse split βρέθηκε να κατέχει το 14,6% της Alpha Bank.

«Μου είχαν μείνει περίπου 100 ρινγκίτ (σ.σ. λίγο πάνω από 22 ευρώ) από αυτά που μου είχαν αφήσει οι γονείς μου για το Σαββατοκύριακο και αφού σκέφθηκα για λίγο να παραγγείλω πίτσα, τελικά έφαγα κάτι που είχε στο ψυγείο και έκατσα στο ίντερνετ. Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε και τι πάτησα, αλλά ξαφνικά διαπίστωσα ότι κατέχω σημαντικό ποσοστό μιας ελληνικής τράπεζας» ανέφερε ο Καρτίκα στο Bloomberg.

Ερωτώμενος σχετικά με τις μελλοντικές του κινήσεις μιας και πλέον διαθέτει μεγαλύτερο ποσοστό της Alpha Bank απ' ότι το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει διατηρήσει περίπου το 11% μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο 18χρονος Μελούρ δήλωσε αναποφάσιστος, πρόσθεσε όμως ότι «δεν προτίθεται να διακόψει τις σπουδές του στη Δίοικηση Επιχειρήσεων».