21 Νοε 2015

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του ΦΩΝΑΚΛΑ...ΚΟΚΚΑΛΗΣ :Δυσκολα αυριο θα γινουν οι εκλογες το συστημα ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν

Απόδειξη η ανάρτηση του Αλέκου Κόκκαλη, μέλους της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στο face book ο οποίος εκφράζει αμφιβολίες αν θα μπορέσουν να γίνουν οι εκλογές έτσι όπως είχαν προγραμματισθεί.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να υποστηριχθεί ούτε για εκτύπωση ψηφοδελτίων.
Η ΚΕΦΕ είχε προτείνει στους τέσσερις υποψηφίους να δώσουν ο καθένας από 50.000 ευρώ στο ταμείο του κόμματος αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε.
Το πρόβλημα που έχει προκύψει οφείλεται στο γεγονός ότι παρόλο που τα tablet μέσω των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές παρόλο που έχουν φτάσει στα εκλογικά κέντρα δεν συνοδεύονται από φορτιστές, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος ότι σε ελάχιστες ώρες από την έναρξη της διαδικασίας θα κλείσουν από μπαταρία. Η παράλειψη αυτή έχει τεθεί υπόψη του κόμματος και των υποψηφίων και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορτιστές αλλά παραμένει άγνωστό αν θα βρεθούν 1200 που απαιτούνται για όλες τις κάλπες.

 Η ανάρτηση του Αλέκου Κόκκαλη, μέλους της ΚΕΦΕ και διευθυντή του Διαγραμματειακού, έχει ως εξής:
" Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κορυφαία στιγμή του Κόμματος, η εκλογή Πρόεδρου, οφείλω ως μέλος της Κ.Ε.Φ.Ε. μαζί με την ανησυχία μου να υπενθυμίσω κάποια πράγματα.
Από την αρχή, διαφώνησα με τη διαδικασία, με την οποία ρυθμιστής της γίνεται κατ’ ουσίαν εταιρεία πληροφορικής, γιατί είναι κοστοβόρα, δυσνόητη και πολύπλοκη. Ενώ, θα μπορούσε να γίνει απλά με καταστάσεις, μελών και νεοεγγεγραμμένων. Διαφώνησα και με τη ΜΗ καθοριζόμενη συνδρομή για τα νέα μέλη , όπως ρητά επιτάσσει το καταστατικό του Κόμματος, άρθρο 3 παρ. 4, απόφαση της ΚΕΦΕ η οποία εξισώνει μέλη και νεοεισερχόμενους και είναι ηθικά, αλλά και πολιτικά απαράδεκτο.
Διαφώνησα με την αντικατάσταση των Προέδρων ΝΟΔΕ, που έχουν υπογράψει σε κάποιο υποψήφιο, από Συντονιστές στις ΝΕΦΕ.
Τα πρακτικά των συνεδριάσεων δεν έχουν έρθει για αρκετές συνεδριάσεις προς υπογραφή.
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες.
Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι.
Ως μέλος της ΚΕΦΕ, θα επιτηρήσω τη διαδικασία, στο βαθμό που μου επιτρέπει ο θεσμικός μου ρόλος". Κόκκαλης και Ιωαννίδης επεσήμαναν προ ολίγου στο parapolitika.gr ότι δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η προγραμματισμένη για σήμερα τελική δοκιμή.