26 Νοε 2015

«Tσακώνονται» και για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών...


Μόλις έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών από τον Προκόπη Παυλόπουλο, οι υποψήφιοι για την αρχηγία στη ΝΔ βρήκαν ευκαιρία για να συνεχίζουν την κόντρα τους.


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποστήριξε, πως, θα πρέπει...
να επισπευσθεί η συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ εν όψει του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. 
Ωστόσο η απάντηση ήρθε από την πλευρά Μεϊμαράκη ξεκαθαρίζοντας πως η πρόταση Τζιτζικώστα δεν έχει κανένα νόημα, αφού οι «4» δεν αποτελούν όργανο του κόμματος και μόνο η ΚΟ είναι το όργανο της ΝΔ. 

Η ΝΔ θα πάει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών 
Πάντως θετική θα είναι η απάντηση της ΝΔ στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο οποίο θα πάει ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύγκληση της ΚΟ αν υπάρξει ενημέρωση από το Μαξίμου
Στη ΝΔ πάντως καρτούν στάση αναμονής και περιμένουν από το Μαξίμου να τους ενημερώσει για την πλήρη ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Αν αυτό συμβεί τότε θα συγκληθεί η ΚΟ. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ.Πλακιωτάκης θα πάει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ακούσει τις θέσεις του πρωθυπουργού. 

Απόψε κλείνουν εταιρία και κλειδώνουν ημερομηνία 
Παράλληλα με τις πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και οι εσωκομματικές. Για τις 19:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ με αποκλειστικό θέμα να «κλείσουν» την εταιρία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών και να «κλειδώσει» η ημερομηνία (πιθανότατα 13 Δεκεμβρίου). 
Ηδη υπάρχουν προσφορές από 7 εταιρίες, ανάμεσα τους και ο ΟΤΕ. Εντωμεταξύ στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση περί συνεργασίας δύο ή τριών εταιριών προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

  iefimerida.gr