1 Δεκ 2015

Πάγκαλος: Μόνο ένας αγράμματος σαν τον Φλαμπουράρη μπορεί να ονομάζει το Αιγαίο, Μεσόγειο .

«Μόνο ένας αγράμματος σαν τον κ. Φλαμπουράρη μπορεί να ονομάζει το Αιγαίο Μεσόγειο. Είναι χωριστές θάλασσες. Το Αιγαίον Πέλαγος δεν είναι τμήμα της Μεσογείου...
Η Μεσόγειος αρχίζει νοτιοανατολικά της Κρήτης. Και εκεί δεν γίνεται τίποτα, στο Αιγαίο γίνεται, όπου υπάρχουν οι μόνιμες αξιώσεις των Τούρκων να περιοριστεί ο εναέριος χώρος της Ελλάδας από τα 10 μίλια στα 6. Κατ’ αρχήν τα παιχνιδάκια με τους Τούρκους δεν επιτρέπονται, από τη στιγμή που οι Τούρκοι φονεύουν έναν Ρώσο στρατιώτη, ο οποίος έκανε το καθήκον του. Τον φονεύουν αδίκως και παρανόμως. Θεωρώ ότι είναι απόπειρα να κάνεις χιούμορ με έναν βλακώδη τρόπο, πολύ κακής ποιότητας χιούμορ, κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που όλοι είχαμε καταγγείλει από την αρχή που τον είδαμε σε πρώτο πλάνο. Αναιδής, ημιαναλφάβητος, θρασύς και τυχαίος ως προς τις συμπεριφορές του. Είναι δε εξαιρετικά επικίνδυνος. Ο κ. Φλαμπουράρης και άλλοι τέτοιοι τύποι έχουν μαζευτεί γύρω του αποτελούν την σπείρα που κυβερνά. Τον κ. Φλαμπουράρη γιατί βαρύνεται με ποινικό αδίκημα βαρύτατο που είναι η κατάσταση ψευδούς πόθεν έσχες, για το οποίο δεν έχει δικαστεί και δεν έχει συλληφθεί. Γιατί ερευνάται με τόσο βραδείς ρυθμούς; Ο κ. Παπαντωνίου καταδικάστηκε προ ημερών και είχε εξοβελιστεί από το ΠΑΣΟΚ, όπως θυμάστε πολλά χρόνια πριν. Και από το ΠΑΣΟΚ και απ’ όλες τις λειτουργίες του. Λοιπόν, εδώ τον έχουμε τον κ. Φλαμπουράρη Υπουργό Επικρατείας. Κυβερνά την Ελλάδα αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος που βαρύνεται με βαρύτατο ποινικό αδίκημα, αν το πόθεν έσχες έχει οποιαδήποτε σημασία. Αν είμαστε έτοιμοι να το καταργήσουμε επειδή είναι η πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση, για να κλέβουμε ελεύθερα…»
Για το Ισλαμικό Κράτος, τους Τούρκους, την Ε.Ε. και τη μετανάστευση
«Καθίστε να πάρουν βίζα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί και πριν χρόνια είχαν πάρει και πριν χρόνια είχαν ξαναπάρει και τελικά δεν θέλω να πω τι πήραν. Δηλαδή, ας γίνει ένα έγκλημα από τους ισλαμιστές που κρύβονται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία και οι οποίοι είναι μερικές χιλιάδες - αν όχι μερικές χιλιάδες είναι οπωσδήποτε μερικές εκατοντάδες και πέντε ή έξι αρκούν, όπως ξέρετε, για να αιματοκυλίσουν μία πρωτεύουσα. Θα δούμε μετά αν στη Γερμανία μπορείς να περάσεις τροποποίηση του Σένγκεν προς την κατεύθυνση της κατάργησης της βίζας των Τούρκων. Είναι 5 εκατομμύρια Τούρκοι στη Γερμανία. Πιστεύω ότι δεν μπορούν να καταλήξουν, εκεί υπάρχουν ανοιχτά θέματα με την Κύπρο. Για να καταλήξουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, πρέπει να αναγνωρίσει η Τουρκία την Κύπρο, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Εγώ δεν καταλαβαίνω όμως το εξής: γιατί εμείς καιγόμαστε να γίνουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις; Δηλαδή, εμείς είχαμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ως μοχλό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και όχι τη Μεσόγειο, που είπε ο κ. Φλαμπουράρης ο αστοιχείωτος, και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Τώρα, τα κάναμε έτσι ώστε τους πρόσφυγες που καλούμε με ανοιχτές αγκάλες και αρνούμεθα ότι υπάρχουν μετανάστες και τους αναγνωρίζουμε κατά την κυρία Τασούλα όλους ως πρόσφυγες. Υπέρ των προσφύγων δηλαδή θυσιάζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα επί των ελληνοτουρκικών σχέσεων και προωθούμε την Τουρκία προς την Ευρώπη;»
iefimerida.gr