2 Δεκ 2015

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ FINANCIAL TIMES: Οι ευρωπαίοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από τη Σέγκεν

ft_greeceΤην απειλή της εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν επισείουν οι ευρωπαίοι για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό.
Αυτό αναφέρεται στο πρώτο
θέμα της αυριανής έκδοσης των Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «αρκετοί Ευρωπαίοι υπουργοί και αξιωματούχοι βλέπουν την απειλή για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ως το μόνο μέσο για να πείσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του και να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια για το θέμα».
Η αδύναμη διοίκηση της Ελλάδας έχει δεχθεί περισσότερους από 700.000 πρόσφυγες αυτό το έτος τονίζουν οι FT και σχολιάζουν ότι δεδομένου του μεγέθους της κρίσης, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι εξοργισμένοι από την άρνηση της Αθήνας να δεχθεί τη βοήθεια από την Frontex καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΕ, όπως επίσης και από την αποτυχία της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς χορήγησης ασύλου.
Μάλιστα κατά το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες, οι υπουργοί Εσωτερικών που θα συναντηθούν την Παρασκευή, πρόκειται να απευθύνουν σαφή προειδοποίηση στην Ελλάδα, ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει δράση για το ζήτημα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.
Περισσότερο ρεπορτάζ και στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Ανεξαρτησία».

financial_times