10 Φεβ 2016

Πώς θα καταλάβεις αν η σύντροφός σου σε απατά

Η απιστία είναι ένα θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα από την αυγή του πολιτισμού, που παραμένει επίκαιρο ακόμη και στις ημέρες μας και ..
το οποίο στοιχηματίζουμε ότι θα εξακολουθήσει να απασχολεί την ανθρωπότητα και στο μέλλον.

Βλέπεις, είτε μας αρέσει, είτε όχι, το επονομαζόμενο «κέρατο» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ανθρωπίνων σχέσεων, μολονότι και αυτό - όπως και τόσα άλλα πράγματα γύρω μας - υποπίπτει σε «μόδες» και «τάσεις»...
Την τελευταία δεκαετία -από το 2006 και μετά, δηλαδή- αυτές που απιστούν περισσότερο σε μια σχέση είναι οι γυναίκες, σύμφωνα με ερευνητές και εξηγούν πως  αυτό δεν οφείλεται μόνο στη χειραφέτηση του ασθενούς φύλου - κάτι που είναι απολύτως θεμιτό - αλλά σε μια κακώς εννοούμενη “μόδα” που έχει επικρατήσει τελευταία, λόγω των προτύπων που προβάλλονται από τα Μέσα. 
Με βάση τη “μόδα” αυτή, λοιπόν, μια γυναίκα δεν αρκεί να έχει μόνο την οικογένεια, το σύντροφό της, τη δουλειά της κ.ο.κ. αλλά και τα “φλερτ” της ή -γιατί όχι;- ακόμη και τον εραστή της.
Αυτά είναι τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι μια γυναίκα ίσως και να να έχει αρχίσει να ακολουθεί τη συγκεκριμένη «μόδα»:
1. Αλλάζει συμπεριφορά απέναντι στον άνθρωπό της
«Μπόρεί, για παράδειγμα, να σταματήσει να είναι ιδιαίτερα ομιλητική απέναντι του -τουλάχιστον, στο βαθμό που ήταν κατά τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους. Ή, εναλλακτικά, φαίνεται να είναι πιο επιθετική απέναντί του σε σχέση με το παρελθόν, φτάνοντας πολλές φορές ακόμη και στο σημείο να τον προσβάλει με χαρακτηρισμούς και να τον απαξιώνει».
2. Δυσανασχετεί για τον τρόπο που ζει
«Για την ακρίβεια, δηλώνει ολοένα και πιο συχνά ότι έχει “χάσει” πράγματα, χρόνο. Ότι έχει “χαραμίσει” τη ζωή της».
3. Δικαιολογεί όσους χωρίζουν
«Όποτε της δοθεί η ευκαιρία σε κάποια κουβέντα, υποστηρίζει την επιλογή ατόμων του κύκλου της ή ακόμη και διαφόρων “διασήμων” ζευγαριών να χωρίσουν ή να πάρουν διαζύγιο».
4. Φαίνεται να είναι μονίμως αφηρημένη
«Η εντύπωση που δημιουργεί στους οικείους της είναι ότι μονίμως κάτι την απασχολεί αλλά και ότι αδυνατεί να συγκεντρωθεί σε κάποια συζήτηση».
5. Είναι επιφυλακτική, ή μάλλον, «προσεκτική»
«Φερ' ειπείν, φαίνεται να προσέχει πάντα που αφήνει το κινητό της -το οποίο συνήθως το έχει να λειτουργεί στο αθόρυβο- ή είναι “κάπως” όταν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του σπιτιού. Τον υπολογιστή δε, δεν αποκλείεται να τον χρησιμοποιεί σε εντελώς “ακυρες” ώρες. Όπως, πολύ αργά το βράδυ».
6. Απαιτεί με επιμονή περισσότερο χρόνο και χρήμα για τον εαυτό της
«Προτιμά, για παράδειγμα, να αφιερώσει χρόνο και χρήμα στην εμφάνισή της -για να αγοράσει ρούχα, για να γραφτεί σε κάποιο γυμναστήριο, για να κάνει κάποια θεραπεία ομορφιάς κ.ο.κ.- από το να συμμετάσχει ενεργά στις οικονομικές ανάγκες της οικογενείας».
7. Αποστασιοποιείται από το ρόλο της μητέρας
«Υπάρχουν γυναίκες που, όταν “μπλέξουν” με κάποιον παράνομο δεσμό,φτάνουν στο σημείο να αδιαφορούν για τα ίδια τους τα παιδιά -αν έχουν, φυσικά. Κάτι που, προσωπικά, μου προξενεί εντύπωση ακόμη και σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ ισχυρό δεσμό που αναπτύσσει μια μητέρα με το παιδί της».
8. Κανονίζει βραδινές εξόδους την τελευταία στιγμή
«Την έξοδο αυτή δε, την προγραμματίζει χωρίς να λάβει υπόψη τις ανάγκες της οικογενείας ή του συντρόφου της. Χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, είτε για την επομένη, είτε ακόμη και για το βράδυ της ίδιας ημέρας».
9. Αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην «επικοινωνία»
«Για να το θέσω διαφορετικά, περνάει ολοένα περισσότερο χρόνο στο μιλώντας ή γράφοντας μηνύματα στο κινητό της ή στο διαδίκτυο. Ειδική μνεία, φυσικά, πρέπει να γίνει στο Facebook. Να ξέρεις ότι το Facebook έχει κλείσει πολλά σπιτικά...».
10. Εμφανίζονται νέα πρόσωπα και ονόματα στον στενό κύκλο της
«Αναφέρομαι σε ανθρώπους που δε γνωρίζει προσωπικά ο άντρας ή ο σύντροφός της εκάστοτε κυρίας και τους οποίους εκείνη παρουσιάζει είτε ως νέες γνωριμίες -από τον χώρο εργασίας της, επί παραδείγματι- είτε ως παλιούς φίλους και γνωστούς με τους οποίους βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια μέσω κάποιας φίλης της ή ακόμη και μέσω Facebook».
πηγή : askmen.