7 Φεβ 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ - Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι, είναι και αμετανόητοι

Δεν ξέρω αν επιτρέπουν κάποιοι φίλοι να προσπαθήσω να πω τι είδα ΚΑΙ σήμερα από τον Παναθηναϊκό, ή αν πρέπει να υποκύψω στο ιδιόμορφο
μπούλινγκ των δήθεν ουδέτερων που από... καλή προαίρεση με προτρέπουν να μην τα βλέπω όλα μαύρα, πολύ περισσότερο που κάποτε αποθέωνα όπως ρουφιανοειδώς λένε τον... Μίτου και τον Ραγκουέλ.
Η αλήθεια είναι βέβαια, πως για τέτοιους "φίλους" και "Παναθηναϊκούς" δεν έχει και σημασία ίσως να λες οτιδήποτε. Πόσο μάλλον όταν αποδεικνύνονται διαχρονικά, όχι απλά πρόβατα και λοβοτομημένα ανθρωπάκια, αλλά επιδεικνύουν και μια εντελώς αλήτικη συμπεριφορά δήθεν... φιλικής και καλοπροαίρετης παρέμβασης σε στιλ "ρε Κώστα μην κάνεις ότι έκαναν οι άλλοι που κατηγορούσες, τίποτε σωστό δεν βλέπεις στην ομάδα, μα ο Στραματσιόνι έχει βάλει την ομάδα σε ένα δρόμο" και όλα τα σχετικά.
Ίσως πάλι να πρέπει και εγώ να αναζητήσω στην σφαίρα της μεταφυσικής την εξήγηση του πως και ο... καλύτερος στα τελειώματα από τον Πελέ Καλτσάς πάλι κατάντησε σαν αυτόν τον... Πελέ ον άσχετο που χάνει τα γκολ και δεν έκανε τίποτε.
Αλλά ξέρετε κάτι; Μια ματιά στο πως αντέδρασε ο επίσημος Παναθηναϊκός στην ήττα, δείχνει πως όλα αυτά πραγματικά δεν έχουν καμιά σημασία.
Αληθινά καμία. Οι άνθρωποι όχι μόνο είναι επικίνδυνοι αλλά δυστυχώς και το χειρότερο είναι και αμετανόητοι.
Στον Παναθηναϊκό εχουν αναστραφεί πλέον κανονικά και με τον νόμο οι ρόλοι.
Ο πρόεδρος κάνει τον τεχνικό διευθυντή. Ο προπονητής κάνει τον εκπρόσωπο τύπου. Η εξέδρα "παίζει μπάλα". Και οι ποδοσφαιριστές παριστάνουν τους συνδεσμίτες μέσα στο γήπεδο.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για να λέμε να περνάει η ώρα.
Ο πρόεδρος σήμερα ανακάλυψε στήσιμο. Έτσι είναι. Προφανώς στο στήσιμο συμπεριλαμβάνεται και ο... Ζέκα; Γιατί αν δεν πήγαινε ο Ζέκα να δώσει κλωτσιά εκτός φάσης πως ακριβώς θα μας... στήνανε;
Ο προπονητής είδε ότι στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ισσοροπημένο, στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, αλλά... μας αδίκησε ο διαιτητής και χάσαμε. Εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά, παραδίνεσαι και λες "εντάξει κόουτς ότι πεις". Αφού αυτό είδες εσύ, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.
Και ο "επικοινωνιακός περίγυρος" του Παναθηναϊκού είδε τον... Μάνδαλο σαν υπεύθυνο για την ήττα.
Με λίγα λόγια;
Να ανάψουμε και μια λαμπάδα στον Μάνδαλο που απέβαλλε τον Ζέκα, γιατί ευτυχώς βρήκαμε και πάλι δουλειά να έχουμε και να λέμε μετά από μια ήττα.
Τώρα από κει και πέρα, το ότι ο Παναθηναϊκός εφάρμοσε παγκόσμια πατέντα με σύστημα το οποίο δεν είχε φορ, αλλά ΤΡΙΑ ΕΞΤΡΕΜ (Καλτσά, Βιγιαφάνες και Κλωναρίδη) προφανώς και δεν έχει σημασία.
Το ότι όσο παίζαμε με ένδεκα παίκτες το κέντρο ήταν αεροδρόμιο για τους παίκτες της Ξάνθης, δεν κάναμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΑ, έχασε τρεις κλασσικές η Ξάνθη και δεν αλλάξαμε πάνω από τρεις μπαλλιές, κι αυτό είναι άνευ σημασίας.
Το ότι με το που μείναμε με δέκα παίκτες, εξαφανίσθηκε η ομάδα από το γήπεδο και λογικά αφού έπαιζε που έπαιζε με δέκα, βγάλαμε τον Καλτσα και βάλαμε τον Εσσιεν και την αφήσαμε με... εννιά, ούτε κι αυτό έχει σημασία.
Άλλωστε ο Εσσιέν το έκανε το καθήκον του. Στην πρώτη του φάση στο παιχνίδι, έπιασε από τον γιακά τον Μάνδαλο και του έρριξε και τρία γαλλικά. Οπότε εντάξει. Τι... άλλο να ζητήσει κάποιος "υγιής Παναθηναϊκός" από ένα παίκτη του σήμερα;
Τέλος πάντων να μην το πολυκουραζουμε, γιατί δεν έχει και νόημα άλλωστε.
Για μια ομάδα που έκανε παντιέρα το.... σερί με Λεβαδειακό, Πλατανιά και Καλονή ίσως και να μην έχει νόημα να της δώσεις να καταλάβει τι σημαίνει το ότι ήταν για μια ακόμα φορά άθλια και έχασε για πλάκα.
Σε ένα σωματείο που κάνει... φιέστα επειδή... έκανε μεταγραφές Φλεβάρη μήνα, δεν έχει και σημασία να μιλήσεις για το έτσι ή το αλλιώς μιας ήττας.
Στο κάτω-κάτω πάντα υπήρχε και χειρότερο σενάριο. Να χάσουμε δηλαδή και χωρίς να έχει αποβληθεί παίκτης μας. Πάλι καλά κι ευτυχώς δηλαδή. Νάναι καλά κι ο Μάνδαλος με λόγια λόγια κι όλα καλά. Συνεχίζουμε όπως είπε και ο Στραματσιόνι.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ
http://www.gameisover.gr/