9 Φεβ 2016

Ο Βαρουφάκης... το' χασε: "Η Μέρκελ με έκανε να νιώσω περήφανος"! Δείτε για ποιο λόγο έκανε αυτή τη δήλωση...

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica δημοσιεύει συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, την ίδια ημέρα που κάνει «πρεμιέρα» το κίνημά του
, Diem25 και το athensmagazine.gr σας την παρουσιάζει!
Μιλώντας στον δημοσιογράφο Έττορε Λιβίνι, ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως θα δώσει μάχη, η οποία θα ξεκινήσει από τη βάση, αλλάζοντας τους κανόνες για να σωθεί η Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή του νέου κινήματος, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην Ευρώπη παρά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και την ανοδική πορεία που σημείωσαν οι Podemos.
«Πιστεύω ότι δε θα αλλάξει τίποτα. Η Ευρώπη είναι ένα οικοδόμημα που έχει χτιστεί λάθος […] Δείτε τον Τσίπρα. Την Άνοιξη του 2015 η Αθήνα πνίγηκε και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί αυτό που είχε αποφασιστεί για να δώσει τη μάχη της. Σήμερα οι μοναδικοί που υπερασπίζονται τις συντάξεις είναι οι φασίστες. Καταστροφή», είπε.
Όσο για τον κίνδυνο αποπομπής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως ο μόνος άνθρωπος που τον έκανε να νιώσει υπερήφανος σχετικά με το μεταναστευτικό ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Ο μόνος άνθρωπος που με έκανε να νιώσω υπερήφανος που είμαι Ευρωπαίος σχετικά με αυτό το ζήτημα ήταν η Άνγκελα Μέρκελ. Το υπόλοιπο είναι μία τραγωδία. Η αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών σαν να πρόκειται για θέμα ιταλικό ή ελληνικό, ή η μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ενώ της ζητούνται επιπλέον μέτρα λιτότητας είναι η αρχή του τέλους για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
athensmagazine