7 Φεβ 2016

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ – ΟΛΑΝΤ! «Να έχετε τα hot spots έτοιμα σε 10 ημέρες – Βρείτε τρόπο συνεργασίας με την Τουρκία»

merkelholland
Το μαχαίρι στο λαιμό  στην Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να βάλουν Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ ασκώντας πιέσεις στη χώρα μας για τα hot spots, αξιώνοντας να ..
είναι έτοιμα τις επόμενες δέκα ημέρες, μέχρι την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.
Αυτό προκύπτει από διπλωματικές πηγές καθώς οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν  συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με θέμα την προσφυγική κρίση και το Brexit έχουν στο Στρασβούργο παραμονή της επίσκεψης Μέρκελ στην Τουρκία, της δεύτερης μέσα σε λίγους μήνες και λίγο πριν τη σύνοδο της 19ης Φεβρουαρίου.
Θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο της πρωτεύουσας της Αλσατίας, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Στο επίκεντρο είναι τα θέματα της σύστασης των «hot spots», των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, της επαναπροώθησης των ατόμων που δεν δικαιούνται ασύλου, των ελέγχων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και της κατανομής των προσφύγων.
Γερμανία και Γαλλία ακόμη θα ζητήσουν τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ελλάδα να βρουν τρόπο συνεργασίας όσον αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.
Οι δύο ηγέτες συμφωνούν για το ζήτημα του βρετανικού δημοψηφίσματος «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ», έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.