26 Απρ 2016

Σημερα σας παρουσιαζω ενα ταλεντο που εκλεχθηκε στην Π.Ε της Ν.Δ.

Στο νουμερο 66 υπαρχει το ονομα της κας ΤΟΚΑΤΛΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ...γνωστη στον Δημο Χαιδαριου.....για μια.τρυπα ακομα σε καποιον οργανισμο του ΔΗΜΟΥ ,ακομη  περιμενουν  την ερευνα και την αποφαση των ελεγκτων της Δημοσιας Διοικησης ?η εχει βγει και δεν εχω παρει ΜΥΡΟΥΔΙΑ???
ΔΕΙΤΕ εδω καποια πραγμα τα για την ...
εν λογω κυρια και βγαλτε τα συμπερασματα σας...
Αυτή η ερώτηση του Δημήτρη Τσατσαμπά προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (19 Δεκεμβρίου) πυροδότησε μια έντονη αντιπαράθεση, καθώς τέθηκε ζήτημα πολιτικής ηθικής. Η κ. Τοκατλίδη αρνήθηκε κάθε σχέση, αλλά το θέμα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο ερωτών κατέθεσε μια σειρά εγγράφων.

"Αν... να υποβάλετε παραίτηση!"

Η ερώτηση του Δ. Τσατσαμπά στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αιφνιδιαστικά, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η "ρουτίνα"της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι η εταιρεία "Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.” πήρε μέρος στις παρακάτω δράσεις του Δήμου:
    - Με εισήγηση της τότε αντιδημάρχου Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Ε. Τοκατλίδη, 22 Φεβρουαρίου 2012, στο πρόγραμμα “Σύζευξη για την Απασχόληση – Τοπική Πιλοτική Δράση Δήμου Χαϊδαρίου”, ως Συντονιστής Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.
    - Με εισήγηση του τότε προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου, Πέτρου Καραβίτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Σύζευξη για την Απασχόληση, Τοπική Πιλοτική δράση Δήμου Χαϊδαρίου για τις ειδικές κοινωνικές ομάδες”, ως Συντονιστής Εταίρος.
    - Με εισήγηση της κ. Τοκατλίδη στις 17 Ιουλίου 2012, πρόγραμμα “Α.Σ. Για την Απασχόληση και την καινοτομική Επιχειρηματικότητα στους Δήμους Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας", ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.
    - Με εισήγηση του τότε αντιδημάρχου Οικονομικών, Μάριου Λιακόπουλου, στις 9 Νοεμβρίου 2012, η Οικονομική Επιτροπή κήρυξε ανάδοχο τη εταιρεία στη δράση “Τεχνική βοήθεια Δήμου Χαϊδαρίου”. (Στον διαγωνισμό αξιολογήθηκε μόνο η εταιρεία "Ευρωσύμβουλοι", καθώς δεν υπήρξε άλλη έγκυρη προσφορά). 
"Αν υπάρχει σχέση της με την εταιρεία “Ευρωσύμβουλοι”, νομίζω ότι η κ. Τοκατλίδη οφείλει να υποβάλει την παραίτησή της", είπε ο Δ. Τσατσαμπάς. 

Η πρόεδρος απάντησε κάθετα: "Με την εταιρεία αυτή δεν έχω καμία σχέση ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου". Προέτρεψε μάλιστα τον ερωτώντα να δει το καταστατικό της εταιρείας "Ευρωσύμβουλοι" και να διαπιστώσει ότι δεν έχει καμία νομική σχέση με αυτήν.

Αμέσως ο κ. Τσατσαμπάς κατέθεσε στο προεδρείο έγγραφα από τη "Διαύγεια" και στοιχεία από το διαδίκτυο, που δείχνουν ότι η εταιρεία "Ευρωσύμβουλοι" συνδέεται μετοχικά με την εταιρεία "SILK Capital Partners S.A.", εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, στην οποία ο σύζυγος της κ. Τοκατλίδου, κ. Νώντας Λιβερέζας, εμφανίζεται ως ιδρυτικός εταίρος.

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς θέτει ερωτήματα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.  

"Η επιλογή της εταιρείας έγινε από τους υπαλλήλους"

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε σε πολύ έντονο ύφος, με την Ε. Τοκατλίδη να αρνείται κάθε σχέση με τους "Ευρωσύμβουλους" και τον Δ. Τσατσαμπά να την καλεί να διαβάσει, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τα έγγραφα που κατέθεσε, πράγμα που δεν έγινε.

«Η διαδικασία επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας έγινε κανονικά από τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους, όπως ορίζει η διαδικασία επιλογής του προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας και δεν έχουμε καμία δυνατότητα παρέμβασης στην επιλογή. Έτσι με ενημέρωσαν τα μελή της Επιτροπής», αντέτεινε ο κ. Τοκατλίδη και συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό που έχετε καταθέσει. Η εταιρεία "Ευρωσύμβουλοι" έχει 15% συμμετοχή σε μια εταιρεία, που λέγεται SILK Capital. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την "Ευρωσύμβουλοι". Άλλο είναι οι θυγατρικές εταιρείες με μετοχικές σχέσεις. Έγινε κάποια μεθοδευμένη προσπάθεια επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας; Να κοιτάτε τη διαδικασία αν γίνεται σωστά», τον προέτρεψε.

«Να διαβάσετε τα στοιχεία, με βάση τα οποία ο σύζυγός σας είναι μέτοχος στην εταιρεία που οι "Ευρωσύμβουλοι" έχουν μετοχικό ποσοστό», επέμεινε ο κ. Τσατσαμπάς. 

«Ψεύδεστε» ήταν η ανταπάντηση που έδωσε η Ε. Τοκατλίδη. «Δώστε τα στη δημοσιότητα αν ψεύδομαι», κατέληξε ο Δ. Τσατσαμπάς.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η εφημερίδα μας έκανε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο και βρήκε τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία παραθέτει χωρίς σχόλια στην κρίση των αναγνωστών της:

α. Η εταιρεία  SILK Capital Partners , όπου η λέξη SILK αντιπροσωπεύει τα αρχικά των λέξεων Security(ασφάλεια), Independence (ανεξαρτησία), Loyalty (δικαιοσύνη), Knowledge (γνώση) έχει  μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών και τον κ. Νώντα Λιβερέζα (εδώ) και (εδώ στην επιλογή ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ).

β. Από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η S.I.L.K. CAPITAL PARTNERS Α.Ε.Π.Ε.Υ. με Αριθμ. Αδείας: 1/566/26-10-2010 και ΑΡ.Μ.Α.Ε.: 65344/01/Β/08/74 έχει έδρα στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ 36, 106 75 ΑΘΗΝΑ και τηλ επικοινωνίας 210-7258825 και φαξ 210-7220234. (εδώ)

γ. Στη προσωπική του σελίδα ο κ. Νώντας Λιβερέζας στο LinkedIn αναφέρει οτι είναι  General Manager at SILK CAPITAL PARTNERS SA (εδώ)

δ. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, κα Ελευθερία Τοκατλίδη,
στη Δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2011, που έχει αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου (εδώ), αναφέρει στα στοιχεία συζύγου τον κ. ΛΙΒΕΡΕΖΑ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ με διεύθυνση επαγγέλματοςΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ (άνευ αριθμού) και τηλ 210-72.........(δεν είναι ορατό το υπόλοιπο)


ε.  Στο in.gr  βρήκαμε την ανακοίνωση όπου η ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ A.E., σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι "...απέκτησε συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της «S.I.L.K. CAPITAL PARTNERS Α.Ε.Π.Ε.Υ εισφέροντας 110.000 Ίδιες Μετοχές, κάτι το οποίο βελτίωσε τα Ίδια Κεφάλαια κατά 295.900 €,....αποκτώντας ποσοστό 15% στην ως άνω εταιρία...." (εδώ).

στ. Από το ΥΠΑΝ έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ΑΔΑ: Β40ΖΦ-ΣΥ1 (εδώ) στην οποία ο Υπουργός εγκρίνει (1 Αυγούστου 2012) τροποποιήσεις στο καταστατικό της  SILK Capital Partners όπου στα σχετικά έγγραφα 5 και 6 αναφέρει ότι ".. παρεσχέθη άδεια στην εταιρεία «ΕΥΡΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝ ΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» για την απόκτηση άμεσης ειδικής συμμετοχής μέχρι ποσοστού 15% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «S.I.L.K. CAPITAL PARTNERS Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».
απο το http://xaidarisimera.blogspot.gr/2013/12/blog-post_28.html