5 Μαΐ 2016

Ο Σταύρος Παπασταύρου χειριζόταν εκατομμύρια έως και τις 11 Απριλίου 2016!Ο ΚΟΥΛΗΣ και ο ΑΝΤΩΝΗΣ εχουν κατι να μας πουνε για αυτο??????

Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει πρώτη το νέο πακέτο των Panama Papers για τον ψευδόμενο σύμβουλο του Σαμαρά
Συνδιαχειριστής εκατομμυρίων ευρώ και άλλων περιουσιακών
στοιχείων σε τουλάχιστον ένα offshore «ίδρυμα» στο Παναμά ήταν ο -γνωστός πια στο πανελλήνιο για τη σχέση του με αδήλωτα χρήματα- Σταύρος Παπασταύρου ακόμα και μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers!
Πλήθος εγγράφων, τα οποία εξασφάλισε η «δημοκρατία» (πριν από το νέο «πακέτο» των Panama Papers που θα δημοσιευτούν τη Δευτέρα 9 Μαΐου), καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου και στενότατου συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά ότι ήταν «απλό μέλος συμβουλίων» τριών ιδρυμάτων, ότι «την εξουσία διαχείρισης ασκούσαν αποκλειστικά οι ιδρυτές τους» και ότι, σε κάθε περίπτωση, επρόκειτο για υποθέσεις κάποιου μακρινού παρελθόντος.
Αντίθετα, βάσει των αναμφισβήτητων επίσημων εγγράφων, η πραγματικότητα είναι η εξής:
1. Ο κ. Παπασταύρου ήταν μέλος του συμβουλίου της offshore εταιρίας-ιδρύματος Aisios Foundation έως τις 11 Απριλίου 2016, δηλαδή παραιτήθηκε μία ολόκληρη εβδομάδα μετά τη διαρροή των Panama Papers που είχε γίνει τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) της Κυριακής 3 Απριλίου προς Δευτέρα 4 Απριλίου. Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η προετοιμασία σύνταξης των εγγράφων παραίτησης είχε αρχίσει κάποιες ημέρες νωρίτερα (μετά προφανώς την επικοινωνία στελεχών του δημοσιογραφικού ινστιτούτου ICIJ με τον κ. Παπασταύρου για να ζητήσουν την άποψή του εν όψει της δημοσιοποίησης), αλλά δεν είχε υπάρξει επίσημη κατάθεση στις Αρχές του Παναμά. Ισως επειδή ο κ. Παπασταύρου και οι συνεργάτες του δεν είχαν πολυπιστέψει τον διεθνή σάλο που θα επακολουθούσε με τα Panama Papers. Στη σχετική δήλωσή του ο κ. Παπασταύρου δεν είχε αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία παραίτησης, υποστηρίζοντας μόνον ότι «διετέλεσα μέλος συμβουλίου», αλλά ταυτόχρονα, μέσω κύκλων του, είχε διαρρεύσει (και πολλοί πίστεψαν) ότι είχε αποχωρήσει το 2012.
2. Ο έμπιστος του πρώην πρωθυπουργού (και πλέον το μοιραίο πρόσωπο για την κυβέρνηση, την υστεροφημία και τις όποιες περαιτέρω φιλοδοξίες του κ. Σαμαρά) είχε, βάσει του καταστατικού της Aisios που διαθέτει η «δημοκρατία», πλήρη εξουσία επί των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας-ιδρύματος. Ο κ. Παπασταύρου ισχυρίστηκε ότι «την εξουσία διαχείρισης των ιδρυμάτων ασκούσαν αποκλειστικά και μόνον οι ιδρυτές τους, καθώς τα συμβούλιά τους δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στη διοίκησή τους μέχρι τον τυχόν θάνατο των ιδρυτών, ο οποίος ευτυχώς ουδέποτε επήλθε». Στην πραγματικότητα, όμως, ο κ. Παπασταύρου και τα άλλα μέλη του συμβουλίου μπορούσαν «να επενδύουν σε μετοχές, να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να λαμβάνουν ή να χορηγούν δάνεια και να ιδρύουν θυγατρικές εταιρίες» (σελ. 11 του καταστατικού).
3. Ο κ. Παπασταύρου ισχυρίστηκε ακόμα ψευδώς ότι τα ιδρύματα συστήθηκαν «προκειμένου να διασφαλιστεί η εκτέλεση των εντολών σε περίπτωση θανάτου». Το αληθές είναι ότι πουθενά στο καταστατικό δεν αναφέρονται λόγοι ασθενείας ή θανάτου, αλλά ορίζεται σαφώς (σελ. 13) ότι σκοπός είναι η επιβάρυνση-κάλυψη από το ίδρυμα των εξόδων των οικογενειών που το ίδρυσαν. Εξάλλου, αν και αναφέρεται ότι το Aisios δεν αποσκοπεί στο κέρδος, μπορεί «να ασκεί εμπορικές δραστηριότητες και να ασκεί δικαιώματα από τους τίτλους που αντιπροσωπεύουν το κεφάλαιο εταιριών που κρατείται ως περιουσιακό στοιχείο του ιδρύματος», ενώ ορίζονται και άλλοι «δικαιούχοι» (εκτός των ιδρυτών). Ειδικά, η αναφορά στην άσκηση δικαιωμάτων από «το κεφάλαιο εταιριών που κρατείται» και σε «άλλους δικαιούχους» δείχνει ότι τα «ιδρύματα» μόνον φαινομενικά χαρακτηρίζονται τέτοια.
4. Ο συνήθως λαλίστατος σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού είχε τηρήσει ένοχη σιωπή ως προς τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της Aisios και την εικαζόμενη σχέση όλων με τη «λίστα Λαγκάρντ». Τα επίσημα έγγραφα της Δημοκρατίας του Παναμά επιβεβαιώνουν ότι έως τις 11 Απριλίου 2016 ο κ. Παπασταύρου, ως αντιπρόεδρος της Aisios, συνεργαζόταν με τον Κων. Λαναρά και τον Σπ. Α. Μεταξά, οι οποίοι όντως εμφανίζονται και στη «λίστα Λαγκάρντ» και σε σωρεία άλλων υποθέσεων.
Ο φάκελος του Aisios Foundation δείχνει ότι, μετά την παραίτηση των μελών του συμβουλίου (που είναι άγνωστο πού και πότε συνεδρίασαν), τα υπογεγραμμένα έγγραφα κατατέθηκαν από τον Παναμέζο συμβολαιογράφο Χόρχε-Ελιεζέρ Γκάντες στα εμπορικά μητρώα την 11η Απριλίου, λαμβάνοντας τις απαραίτητες σφραγίδες και επίσημες πιστοποιήσεις στις 13.45 της 12ης Απριλίου.
Κορόιδεψε ακόμη και τον Κυριάκο (που τον κάλυψε στη Βουλή)
Οπως αποδεικνύεται από τις σημερινές αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», ο κ. Παπασταύρου συνέχιζε και συνεχίζει την αναπαραγωγή ψεμάτων και μετά τα Panama Papers, για να παρουσιάσει την εικόνα «πολιτικού θύματος».
Ωστόσο βρίσκεται σε δεινή θέση όχι επειδή έχει στοχοποιηθεί αδίκως από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή έχει κληθεί να καταθέσει και πάλι ως ύποπτος κακουργημάτων για τη Stabri Ltd στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και την κατάθεση 5.390.000 δολαρίων στην HSBC Γενεύης, ενώ οι εισαγγελείς και η Οικονομική Αστυνομία επέδραμαν στην οικία του στις 18 Απριλίου, αναζητώντας στοιχεία για τα Panama Papers.
Ενώπιον αυτού του αδιεξόδου, ο κ. Παπασταύρου δεν είχε καμιά αναστολή να κοροϊδέψει και να εκμεταλλευθεί και τον σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτό), με τον οποίο συνδέεται από τα σχολικά τους χρόνια, ενώ είχε δραστηριοποιηθεί και σε μια εταιρία με τη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη.
Δίνοντας πίστη στις διαβεβαιώσεις του «φίλου» κ. Παπασταύρου ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό εναντίον του, ο κ. Μητσοτάκης τον υπερασπίστηκε στη Βουλή στις 15 Απριλίου, καλώντας τον Αλ. Τσίπρα να μην του επιτίθεται αδίκως. Δυστυχώς, ο κ. Παπασταύρου δεν είχε πει στον κ. Μητσοτάκη ότι ήταν δραστήριος στον Παναμά έως τις παραμονές της κοινοβουλευτικής συζήτησης στις 11-12 Απριλίου. Αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει τέτοιους «φίλους», τι τους θέλει τους εχθρούς!
Εκθετος με την ένοχη σιωπή του ο πρώην πρωθυπουργός
Η «δημοκρατία» είχε επισημάνει, από τα τέλη του 2012, και είχε προειδοποιήσει τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για την «ωρολογιακή βόμβα» που διατηρούσε στο Μαξίμου και είχε προειδοποιήσει ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν ενδεχόμενος σε διεθνείς αδιαφανείς συναλλαγές που θα εκμεταλλευόταν στο έπακρο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτοτε ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρνει να αξιοποιεί το θέμα που δεν «ξεφουσκώνει», επειδή έχει πραγματική ουσία και, με το πέρασμα του χρόνου, αποκαλύπτονται συνεχώς νέα στοιχεία. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει την ένοχη σιωπή του, ζημιώνοντας πέραν του εαυτού του και ολόκληρη την Κεντροδεξιά, αφού από το 2012 έως σήμερα όλες οι διαψεύσεις του κ. Παπασταύρου διαψεύδονται πάντοτε, λίγο αργότερα, από μια χειρότερη αποκάλυψη!

Το πολιτικό ερώτημα είναι πλέον γιατί ο κ. Σαμαράς κάλυπτε τον κ. Παπασταύρου στο Μαξίμου και δεν τον αποκηρύσσει ακόμα και σήμερα. Ποιος «κρατά» ποιον σε αυτή την πολιτική σχέση, πώς και γιατί;
Ηξερε ο τότε πρωθυπουργός ότι ο στενός του σύμβουλος (ενώ δήλωνε πως δεν είχε σχέση με καμιά εταιρία και φαινομενικά είχε αναστείλει την άσκηση του δικηγορικού του επαγγέλματος, όπως όφειλε εκ του νόμου) διοικούσε μέσα από το Μαξίμου τουλάχιστον τρεις offshore; Την Aisios έως τις 11 Απριλίου 2016 και τις Diman και Green Shamrock έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2014. Τι γνώριζε ο κ. Σαμαράς και τι συνέβαινε στο Μαξίμου επί των ημερών του;
http://www.dimokratianews.gr/