27 Μαΐ 2016

Νεροζούμι ο ΠΑΟ, Λέστερ η ΑΕΚ, ούτε το 2050 ο ΠΑΟΚ!

Όπως σας τα έλεγα στην προηγούμενη στήλη παρά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού και τα πανηγύρια, ομαδίτσες οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, χρειάζονται πολύ σοβαρή ενίσχυση.
Ο ...Τσαπατσόνι στον Παναθηναϊκό δεν
έχει φτιάξει τίποτα, δεν ξέρει να παίζει άμυνα, οι μεγαλύτεροι προπονητές έχουνε πει ότι στις στημένες φάσεις είναι μεγάλος κίνδυνος η ζώνη. Έχει στον Παναθηναϊκό πέντε ψηλούς, ντερέκια, και τους βλέπεις να μην ξέρουν πού να πηδήξουν στο πρώτο γκολ, θεατές, ανενόχλητος ο Γιόχανσον, πάρτε το γκολ.
Στο δεύτερο γκολ αμύνεται πολύ σωστά η ΑΕΚ, νομίζει ο Παναθηναϊκός ότι με τέτοια διάταξη θα πάει για την ισοφάριση και τρώει κι άλλο. Έχει έναν παίκτη μπροστά η ΑΕΚ, τον Μπαρμπόσα, γρήγορος, και πίσω ο Ταυλαρίδης μόνο με τον Μέστο. Του πετάνε την μπάλα του Μπαρμπόσα, πού να τον πιάσει ο Ταυλαρίδης, μεγάλωσε και σε ηλικία, ανεκδιήγητα πράγματα. Σαν παιδική χαρά το έφαγε το γκολ ο Παναθηναϊκός.
Στο τρίτο γκολ πάλι ανοργάνωτος ο Παναθηναϊκός, πάλι σε στημένη φάση δεν παίρνουν παίκτες, πάει η μπάλα στον Μπαρμπόσα, ούτε στο 1,5 μέτρο δεν ήταν αντίπαλος κοντά του, ανενόχλητος σκοράρει. Το έφαγε ξανά ο Στιλ, θέλει τερματοφύλακα ο Παναθηναϊκός.
Ο Βιγιαφάνες πάντως έφαγε αυστηρή κόκκινη κάρτα, έπρεπε κίτρινη να δει.
Οι αλλαγές του Τσαπατσόνι ναυάγιο όποτε χρειάζεται. Και ζώνη νεροζούμι. Ο Παναθηναϊκός σας είπα στην προηγούμενη στήλη τι χρειάζεται, μην ξαναμέλεμε τα ίδια.
Ο Ανέστης τής ΑΕΚ μου αρέσει πολύ, είναι θηρίο, όπως πολύ ταλαντούχος είναι και ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, ο Μπάρκας.
Σε λάθος θέση παίζει ο Μπουμάλ, δεν είναι για πίσω από τον κυνηγό ούτε για πιο πίσω στα χαφ. Ο Μπουμάλ έχουμε πει είναι για τα άκρα. Και στις δύο πλευρές, ακόμα και με το αντίθετο πόδι.
Τα χαφ του Παναθηναϊκού δραματικά, Αμπέιντ βαρύς, Ζέκα δεν κάνει γκολ ποτέ των ποτών, ένας χαμάλης είναι, Λουντ τίποτα.
Ο Μπαρμπόσα αλώνιζε. Καλή ομάδα η ΑΕΚ για το υλικό που έχει. Ο Πογέτ έκτισε σοβαρή ομάδα, δεν είναι τυχαίο ότι τον κολάκευα στη στήλη. Έφτιαξε ομάδα με προσανατολισμό στην άμυνα και στο γρήγορο παιχνίδι μπροστά. Ομάδα που τα δίνει όλα.
Η ΑΕΚ θα τον νικήσει εδώ τον ΠΑΟΚ πιστεύω. Θα είναι μια τεράστια επιτυχία τού Πογέτ, ο οποίος έφτιαξε αυτήν την ομάδα και της έδωσε αγωνιστικό στιλ, αν η ΑΕΚ αφήσει όλους τους αντιπάλους πίσω της με το που ανέβηκε από τη Β΄ Εθνική. Όλους τους αντιπάλους φυσικά εκτός του Ολυμπιακού. Πήρε και το Κύπελλο.
Το παράδειγμα τής ΑΕΚ φέτος το έδωσε περίτρανα η Λέστερ στην Αγγλία που έκανε το απίστευτο για τους πολλούς να πάρει το πρωτάθλημα. Άλλη μπάλα βέβαια βλέπουν οι "πατατάκηδες".
Το δρόμο επίσης έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ο Σιμεόνε. Έφερε μια ομάδα από το πουθενά στην ελίτ της Ευρώπης.
Η ΑΕΚ φέτος με φτωχά υλικά έφτιαξε ομάδα που βασίστηκε στην άμυνα, στο τρέξιμο, στην ταχύτητα, και στην έλλειψη βεντετών, δεν ήταν ομάδα-Τιτίκα.
Είδα και τον ΠΑΟΚ, κατέρρευσε στα πλέι οφ ο Πανιώνιος και είναι μεγάλη ζημιά για τον Ουζουνίδη και τους παίκτες η εικόνα που δείχνουν. Με τα χαφάκια της πλάκας, τον Σιώπη και τον Κόρμπο, πού πας;
Δε βλέπεται ο Πανιώνιος, ακόμα και ο Ρισβάνης έχει μείνει στάσιμος, δεν πήρε εξέλιξη, τεμπελάκος πρέπει να είναι αυτός, μάλλον είχε δίκιο ο Αναστασίου.
Χάλι παρουσίασε ο Πανιώνιος, σαφώς καλύτερος ο ΠΑΟΚ και στα δύο ματς. Ο ΠΑΟΚ με τον Ίβιτς έχω πει από πολύ νωρίς ότι σοβάρεψε, σεμνός ο Ίβιτς χωρίς πολλά λόγια, όχι σαν τον Τούντορ που τα είχε διαλύσει όλα. Και πολύ άργησαν να τον σουτάρουνε. Πλέον παίζει λογικά ο ΠΑΟΚ, με γρήγορους μπροστά, Ροντρίγκες και Μακ στα άκρα και με Αθανασιάδη κλασικό φορ και τον Πέλκα από πίσω τους.
Ο Αθανασιάδης βρήκε την ησυχία του, απέκτησε αυτοπεποίθηση με τον Ίβιτς, δεν του ζητάνε πολλά, μόνο να απλώνει το πόδι και να τη στέλνει στα δίχτυα. Αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, μπάλα δεν ξέρει, ντρίμπλα δεν μπορεί, διείσδυση δεν έχει, ταχύτητα δεν έχει.
Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι πιο γρήγορος, πρωτάθλημα όμως με αυτούς τους παίκτες δε θα πάρει ούτε το 2050, αν δεν ενισχυθεί σοβαρά με πέντε μεταγραφές.
Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου
http://www.sportdog.gr/