25 Μαΐ 2016

ΣΤΕΙΛΤΕ τα λαμογια σπιτι τους κλεψανε θεσεις αλλων που με κοπο πηραν πτυχια!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 2.500 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ! Πως θα τους «νομιμοποιήσει» ο Φίλης

δημοσιοι
Στις θέσεις τους παραμένουν προς το παρόν 2.500 κρατικοί υπάλληλοι που κατέλαβαν μια θέση στο δημόσιο έχοντας πλαστά πτυχία, αφού ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης θα τους υποβάλει σε εξετάσεις
για να ποκτήσουν νόμιμο τίτλο σπουδών.
Το υπουργείο Παιδείας, προσανατολίζεται στο να θέσει σε εφαρμογή νόμο, που ψηφίστηκε επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, προκειμένου να κληθούν να δώσουν ειδικές εξετάσεις και να να λάβουν νόμιμο τίτλο σπουδών, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 2.500 παράτυποι και παράνομοι τίτλοι σπουδών εντοπίστηκαν στο δημόσιο, ύστερα από σχετικούς ελέγχους, στους ήδη διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με στοιχεί που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών τουλάχιστον 20 κάτοχοι παράνομων-πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ και η πρόσληψή τους στο Δημόσιο ήταν θέμα ημερών. Η Ομοσπονδία ενημέρωσε με επιστολές της για το ζήτημα τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη και το ΑΣΕΠ.
Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι «το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να διενεργήσει επανεξέταση για τους 2.500 περίπου κατόχους παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Είναι δυνατόν κάτοχοι «παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών» να μένουν στη θέση τους και το πρόβλημα να «κρύβεται κάτω από το χαλί» με μια διαδικασία εξετάσεων που δήθεν θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους; Είναι δυνατόν οι ένοχοι απάτης που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του ποινικού νόμου να εξαγνίζονται, επειδή θα επανεξεταστούν από επιτροπή του δημοσίου;».