26 Μαΐ 2016

Ολοκαύτωμα της Αλ Κάιντα στη Συρία ετοιμάζουν οι Ρώσοι

Ολοκαύτωμα των τουρκόφιλων τζιχαντιστών στη Συρία ετοιμάζει η Ρωσία ύστερα από απειλή των «μετριοπαθών» ότι θα σπάσουν την εκεχειρία εάν δεν σταματήσει επιχείριση του συριακού στρατού ενάντια σε
ένοπλους ισλαμιστές στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού.
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, εξαιρείται από την εκεχειρία όπως και το Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, η Αλ Κάιντα δηλαδή, είναι σύμμαχος με τονΕλεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), την υποτιθέμενη «μετριοπαθή» ισλαμιστική μισθοφορική δύναμη της «συριακής αντιπολίτευσης» που χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Σε πολλά μέτωπα οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα είναι «ανάκατοι» με τους ισλαμιστές του FSA, όπως στα προάστια της Δαμασκού όπου επιτίθεται η συριακή κυβέρνηση.
Έτσι, οι τρομοκράτες που εξαιρούνται από την εκεχειρία βάλουν μέσα από τις γραμμές των ισλαμιστών, που υποτίθεται τηρούν την εκεχειρία, και όταν η συριακή κυβέρνηση απαντά οι ισλαμιστές καταγγέλλουν ότι δέχονται επίθεση.
Έτσι τη Δευτέρα, οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές του FSA εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία απειλούν ότι εάν δεν παύσουν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού μέσα σε 48 ώρες στη Δαμασκό θα σπάσουν την εκεχειρία.
Συνολικά 30 ισλαμιστικές οργανώσεις, μισθοφόροι του Ερντογάν και του βασιλιά Σαλμάν, οι οποίοι συμμετέχουν στον FSA, υπογράφουν την ανακοίνωση.
Ωστόσο, οι Ρώσοι από την πλευρά τους στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι εάν οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές σπάσουν την εκεχειρία, τότε η ρωσική πολεμική αεροπορία θα απαντήσει με συντριπτικό χτύπημα.
Οι Ρώσοι έδωσαν διορία στους «μετριοπαθείς» να εξαφανιστούν από τις περιοχέςπου δρουν δυνάμεις του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), δηλώνοντας ότι στόχος τους είναι να χτυπήσουν μόνο τους κηρυγμένους ως τρομοκράτες τζιχαντιστές.

Στην κεντρική εικόνα ο χάρτης της Δαμασκού. Με κόκκινο χρώμα οι συνοικίες που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο οι «μετριοπαθείς» και η Αλ Κάιντα, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με μπλε είναι περιοχές ουδέτερες.