5 Μαΐ 2016

Ξέσπασε πόλεμος για τους ντολμάδες ...



Στα πρόθυρα μίας νέας διαμάχης, εκτός από αυτήν του Ναγκόρνο Καραμπάχ βρίσκονται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Το Μπακού κατηγορεί το Γερεβάν ότι έκλεψε την προέλευση από τα...

ντολμαδάκια.

Μάλιστα το αζέρικο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι έτοιμο να αιτηθεί στην UNESCO για την προστασία του παραδοσιακού όπως υποστηρίζει πιάτου, το οποίο εκτός των άλλων είναι διαδεδομένο στην Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία.

"Δεν είναι κρυφό ότι η γειτονική χώρα (Αρμενία) δεν διεκδικεί όχι μόνο εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, αλλά επιχειρεί να οικειοποιηθεί και τον πολιτισμό της χώρας μας, περιλαμβανομένης και της εθνικής μας κουζίνας", σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός.

Σύμφωνα με τον Abulfas Garayev, υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν, το Γερεβάν αποπειράθηκε επίσης να «κλέψει» και το ψωμί πίτα της χώρας.

Και οι δύο χώρες προσπαθούν να εντάξουν τους ντολμάδες και το ψωμί πίτα στην εθνική τους κουζίνα, όμως εξαιτίας του γεγονότος ότι τα συγκεκριμένα φαγητά είναι ευρέως διαδεδομένα στην Ευρασία θα είναι δύσκολο να αποδειχτεί ποια από τις δύο χώρες έχει την αποκλειστικότητα προέλευσής τους, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

newmoney.gr