5 Μαΐ 2016

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ- ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ! Στο πόδι τα συνδικάτα – Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα κατά του Ασφαλιστικού!

apergia
Γενικός ξεσηκωμός σήμανε στα συνδικάτα και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες...
για την ψήφιση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό.
Από αύριο νεκρώνει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν ήδη 48ωρη απεργία για Παρασκευή και Σάββατο, ενώ για την Κυριακή είχαν ήδη προκηρύξη 24ωρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Στη 48ωρη απεργία συμμετέχει η  ομοσπονδία των δημοσιογράφων ΠΟΕΣΥ, έτσι Παρασκευή και Σάββατο δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις και ειδησεογραφικές εκπομπές,
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από τα σήμερα τα μεσάνυχτα έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.
Χωρίς μετρό, Τραμ και ηλεκτρικό θα μείνει αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή.
Mε τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις κλιμακώνει το ΠΑΜΕ τις αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα η πρώτη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει νέα συγκέντρωση την ίδια ώρα πάλι στην Ομόνοια το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.
Στην Αθήνα οι αγρότες
Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, απηύθυνε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή αναφέρει ότι «συστήνουμε το δικό μας “αγροτικό μετερίζι” μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας».
Οι αγρότες αναφέρουν ότι ενώνονται για δεύτερη με «τα αδέλφια μας, τους εργατοϋπαλλήλους και τον λαό της Αθήνας», ενώ κάνουν λόγο για μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «που σαν τον εγκληματία αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:
Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων:
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:
1. Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.
2. Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.
3. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.
4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
5. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.