23 Μαΐ 2016

Στρατιωτικοί συγκρότησαν το "Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων"

Πανελλήνιο συντονιστικό όργανο με την επωνυμία "Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων"(ΠΑ.Σ.Ε.Δ) συγκρότησαν τέσσερις ενώσεις εν ενεργεία στρατιωτικών.
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωσή τους

η κίνησή τους έγινε καθώς διαπίστωσαν ότι υπάρχει κενό στην πανελλήνια εκπροσώπησή τους. Οι ενώσεις στην ανακοίνωσή τους φωτογραφίζουν σαφώς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), από την οποία δηλώνουν ότι έχουν αποχωρήσει. 

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Στη Λάρισα, Κυριακή 22 Μαΐου 2016, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την επικείμενη ψήφιση του νέου ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) και Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α), καθώς επίσης και την ύπαρξη κενού στην Πανελλήνια εκπροσώπηση των εν ενεργεία στελεχών (ε.ε.) των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφασίστηκε από τις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α (Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας), η συγκρότηση τουΠΑ.Σ.Ε.Δ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ), με αποστολή: 

  • α) Την ενεργοποίηση όλων των ε.ε. στελεχών των Ε.Δ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
  • β) Την επίδοση ψηφίσματος, για τη θεσμοθέτηση των Ενώσεων – Συνδέσμων ε.ε. στελεχών.
  • γ) Την από κοινού προσφυγή στο Σ.τ.Ε. μαζί με τα Σ.Α, ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου.
  • δ) Διεκδίκηση για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. με κάθε νόμιμο μέσο.
  • ε) Βελτιστοποίηση του υπάρχοντος μισθολογίου.
  • στ) Κάθε άλλη δράση που θα ανατεθεί στο συντονιστικό, από τα Δ.Σ των Ενώσεων - Συνδέσμων.
2. Η προσπάθεια μας για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, θα γίνει με διεκδίκηση από κοινού όλων των φορέων των εν ενεργεία.

onalert