19 Μαΐ 2016

Βορειοελλαδίτης καναλάρχης ζητά πανελλαδική τηλεοπτική άδεια με έδρα τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

του Βαγγέλη Στολάκη
Να δοθεί μια επιπλέον τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας σε τηλεοπτικό σταθμό που θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη κάλεσε την κυβέρνηση ομάδα επιχειρηματιών της πόλης με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού
EURO TV, Ρήγα Φερραίου. Στο επενδυτικό σχέδιο συμμετέχουν συνολικά πέντε επιχειρηματίες.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έκανε την παραπάνω πρόταση στη σχετική διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και υπογράμμισε πως μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά προκειμένου να του κάνει γνωστή την πρότασή του αυτή.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Γιάτσιο, δικηγόρο που συμμετέχει στο εγχείρημα σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δίνεται η δυνατότητα να οριστεί με προεδρικό διάταγμα η έδρα της επιπλέον άδειας που ζητείται να δοθεί, εάν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να αυξήσει τις πανελλαδικές άδειες που θα δοθούν.
«Το ποσό που ζητείται υπάρχει. Τρία εκατομμύρια είναι η αρχική εκτίμηση. Εάν διαθέτεις τόσα χρήματα δεν ξεκινάς να μπεις στη διαδικασία» είπε ο ιδιοκτήτης του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, αφήνοντας να εννοηθεί πως το νέο επενδυτικό σχήμα διαθέτει επιπλέον κονδύλια. Σε ερώτηση του karfitsa.gr ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει σε επιπλέον λεπτομέρειες αναφορικά με το συνολικό ποσό που είναι διατεθειμένο να καταβάλει το επενδυτικό σχήμα. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του περιφερειακού σταθμού EURO Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας ζητά να δοθεί μια πέμπτη πανελλαδική άδεια με έδρα τη Θεσσαλονίκη. «Υπό αυτή την προϋπόθεση θα μπούμε στη διαδικασία να διεκδικήσουμε αυτή την άδεια» σημείωσε ο κ. Ρήγας Φερραίος.
Ο κ. Ρήγας Φερραίος ζήτησε επίσης να δοθεί και άλλη τηλεοπτική άδεια με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εμβέλεια τη Βόρεια Ελλάδα.  Παρουσιάζοντας το σχέδιό του κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την πρότασή του. Ξεκαθάρισε ότι εάν δεν δοθεί πέμπτη άδεια για τη δημιουργία καναλιού με έδρα τη Θεσσαλονίκη τότε δεν θα συμμετέχει στον διαγωνισμό των τεσσάρων πανελλαδικών αδειών.
«Δεν θα μας φοβίσουν τα τέρατα της τηλεόρασης, των τραπεζών και των δανείων. Είμαστε άνθρωποι της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας. Αυτό δεν μας έχει φοβίσει» σημείωσε ο επιχειρηματίας και εκτίμησε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να πετύχει αφού η «αγορά» θα είναι όλη η χώρα. Ο επιχειρηματίας μάλιστα εξαπέλυσε βολές εναντίον των φορέων της πόλης γιατί όπως είπε πότε δεν βοήθησαν ουσιαστικά τα τοπικά ΜΜΕ.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ.κ. Ιωάννης. «Αισθάνομαι ξεχωριστή χαρά και τιμή. Το εγχείρημά σας είναι επαινετό. Αξίζει για την ιστορία της περιοχής η επιτυχία. Η Μακεδονία έχει λόγο και ύπαρξη. Μπορεί να προτείνει λύσεις στα προβλήματα» είπε ο π. Ιωάννης και κάλεσε του επενδυτές να δώσουν βήμα στην τοπική εκκλησία για να ακουστεί πανελλαδικά.
Στην παρουσίαση της επιχειρηματικής πρότασης παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος κ.α.
http://www.karfitsa.gr/