23 Μαΐ 2016

“Πελάτες μου”! Έτσι βλέπουν τα κόμματα τους στρατιωτικούς; Η απάντηση από τη Βουλή

Πριν μερικές ημέρες ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ.Θεοχάρης,είχε παρουσιάσει τους στρατιωτικούς ως “πελάτες” των κομμάτων.Ειδικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυριαρχούσαν..
στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μέχρι που τη διέλυσαν τελείως.Είχαμε ασκήσει κριτική στα όσα είπε ο κ.Θεοχάρης,αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι από τη χθεσινοβραδυνή συζήτηση στη Βουλή,όλα σχεδόν τα κόμματα έσπευσαν να προσχωρήσουν στην άποψή του!
Η συζήτηση και οι κόντρες που έγιναν μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου και των μονίμως πλέον έξαλλων βουλευτών της ΝΔ,έδειξε ότι η θέση Θεοχάρη έχει διαβρώσει τους πάντες εντός Βουλής!
Με αφορμή τις μισθολογικές προαγωγές οι μεν κυβερνητικοί έλεγαν στους βουλευτές της ΝΔ ότι αντιδρούν γιατί “χάνουν τους στρατιωτικούς” και οι βουλευτές της ΝΔ πράγματι διαμαρτύρονταν για την ρύθμιση,χωρίς να έχει καταλάβει κανείς το γιατί.Ήθελαν να παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές;Προφανώς όχι.Τους ενόχλησε ότι ο Καμμένος είπε πως θα πάρει τα χρήματα από εξοπλιστικά προγράμματα;Μα μόλις πριν από μερικές μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της παρουσία είχε πει ότι αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση θα είχε κάνει περικοπές 350 εκατομμυρίων στην Εθνική Άμυνα.
Να επισημάνουμε και στους μεν και στους δε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ κανένος! Αυτά που ήξεραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αυτά που ελπίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν. Οι νέες γενιές αξιωματικών δεν είναι πελάτες κανενός.Είναι ψηφοφόροι με άποψη και αποφασίζουν ότι εκείνοι νομίζουν καλύτερο για το μέλλον το δικό τους,της οικογένειάς τους και της χώρας.
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο…
Να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά στη ΝΔ ότι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα θέματα της Εθνικής ΄Αμυνας ανήκει …σ΄ άλλες εποχές.Οι “λύσεις” που προωθεί για να επανέλθει ως δεσπόζουσα πολιτική πρόταση στο χώρο όχι μόνο της προκαλεί απώλειες αλλά πιθανότατα θα την φέρει αντιμέτωπη και με υποθέσεις-σκάνδαλο. Δικό της θέμα τι θα κάνει βεβαίως,αλλά έτσι έχουν τα πράγματα…