28 Μαΐ 2016

Ο Θεοδωρικάκος “πατέρας” του “fygete” που… δεν περπατάει

Η στρατηγική του “fygete”, δηλαδή της παγίωσης του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις και σχόλια στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το αίτημα είχε αντιμετωπιστεί από την πρώτη στιγμή με… απορία, τόσο γιατί είχε αναιρέσει στην πράξη μέσα με μερικές ώρες, τη στρατηγική εθνικής ευθύνης και σοβαρότητας, που είχε εγκαινιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας την καθιέρωση σταθερών εκλογικών κύκλων 4ετίας, με αποφυγή των πρόωρων εκλογών, όσο και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μέχρι το 2019 κάποιο εκλογικό εμπόδιο, με ευρωεκλογές ή εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το σύνθημα “fygete” το υπερασπίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως το τέλος, και τη ρητορική του ακολούθησαν και άλλα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ωστόσο, έχασε την επικαιρότητα και τη δυναμική του, γι’ αυτό και επιχειρείται πλέον μια διόρθωση στρατηγικής από την πλευρά της Συγγρού.
Έχει αξία λοιπόν να σταθεί κανείς στις διαρροές που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, και “δείχνουν” τον Τάκη Θεοδωρικάκο, αφεντικό της GPO και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως “εμπνευστή” της στρατηγικής του “fygete”. Με τα… γνωστά αποτελέσματα.
Φυσικά, πίσω από τέτοιες διαρροές υπάρχει και ο φθόνος για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, που εκκινώντας από την ΚΝΕ, και περνώντας πολλά χρόνια στις παρυφές του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε τελικά στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προσπάθεια του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να απευθυνθεί και στους αντίπαλους πολιτικούς χώρους.
υστερογραφα