25 Μαΐ 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γιατί το Mega έγινε ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, η ΞΑΝΘΙΑ των 6 Εκατομμυρίων Ευρώ και ποιοι βάζουν τα λεφτά

Στους δημοσιογράφους αρέσουν τα σενάρια συνομωσίας. Με αυτά τρεφόμαστε, αυτόν τον φόβο “πουλάμε” σε αναγνώστες και θεατές. Κάπως έτσι συμβαίνει και στην υπόθεση του Mega. Εχουν γραφτεί εκατομμύρια
λέξεις αυτό το διάστημα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κανάλι. Κανείς όμως δεν θέλησε να δει τους πραγματικούς λόγους που το κανάλι έφτασε σ΄αυτή την κατάσταση-δηλαδή χρεοκόπησε.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Κατά την γνώμη μας δεν φταίνε ούτε οι πολυτελείς μισθοί που δινόντουσαν κάποτε, ούτε καν η κακοδιοίκηση κάποιων τμημάτων. Δεν έχουμε να καταλογίσουμε ευθύνες στα στελέχη του καναλιού όχι από συναδελφική αλληλεγγύη ή εξαιτίας υποκριτικής συμπάθειας. Αλλωστε σε όλα τα κανάλια υπήρξαν σπατάλες απίστευτες και ανομολόγητες. Υπήρξαν για παράδειγμα καναλάρχες που για να πηδήξουν μια παρουσιάστρια της πρόσφεραν ακόμη και 6-10 εκατομμύρια ευρώ σαν άερα-πατέρα.
Το Mega δεν χρεοκόπησε γι΄αυτό το λόγο. Χρεοκόπησε για δύο απλούς λόγους: O ένας έχει να κάνει με έναν άγραφο κανόνα της μεταπολίτευσης με τον οποίο λειτουργούσανκαμμιά 300 προνομιούχοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές.
Oταν ήθελαν να κάνουν κάποια επένδυση έπαιρναν με απίστευτη ευκολία ένα σκασμό εκατομμύρια δάνεια από τις τράπεζες. Με την άνεση που παλαιά ο Νίκος Αναστόπουλος πήγαινε για καφέ στο Da Capo εκείνοι πήγαιναν μια βόλτα στις τράπεζες και επέστρεφαν φορτωμένοι με εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια.
Ειδικά οι μουσαντένιοι εγχώριοι μηντιάρχες πολλοί εκ των οποίων πρωταγωνιστούν στις μαρκίζες της λίστας Λαγκάρντ και των Panama Papers του έδωσαν και κατάλαβε.
Ο δεύτερος λόγος που χρεοκόπησε το Mega ήταν το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τοΕμπορικό τμήμα του καναλιού δεν έφερνε στο μαγαζί τα διαφημιστικά έσοδα που αντιστοιχούσαν στην τηλεθέαση επειδή εμπορικοί διευθυντές άλλων καναλιών είχαν κάνει καλύτερες συμφωνίες με τα media shops.
Τι θα γίνει λοιπόν με το Mega. Το κανάλι δεν θα κλείσει.
Οι επιχειρηματίες που ακολουθούν θα βάλουν χρήματα από την τσέπη τους και θα επιχειρήσουν να πάρουν και κάποια δάνεια (βλέπε παραπάνω) με την σιγουριά ότι ο Νίκος Παππάς έχει μια άδεια για το Mega στο συρτάρι του.
Λοιπόν ο Βαρδής (με τον Φιλιππόπουλο να εμφανίζεται ότι βάζει 5) θα βάλει 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ψυχάρης θα βάλει 5 εκατομμύρια ευρώ και οι Μπόμπολας (δεν τον παραδίδουμε στους αδεφλούς Κυπρίους)-Μάρης θα βάλουν 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι εργαζόμενοι θα κάνουν το σκατό τους παξιμάδι μια και οι μισθοί θα είναι μνημονιακοί αλά ΣΥΡΙΖΑ και το κανάλι θα συνεχίσει να λειτουργεί. Οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιούνται μέχρι θανάτου και του τελευταίου Ελληνα ιθαγενή φορολογούμενου…
 κουρδιστο πορτοκαλι