30 Ιουν 2016

ΟΡΓΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

τονος εκνευρισμός επικρατεί στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τα όσα υποστηρίζει για το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ. «Βλέπω ένα προβάδισμα
5, 8 ακόμα και 10 μονάδων όταν είχαμε χάσει με επτά μονάδες. Είναι η μεγαλύτερη δημοσκοπική αλλαγή που έχουμε δει» τονίζει συνεχώς ο πρόεδρος του κόμματος και το επανέλαβε στην πρόσφατη συνέντευξη του στον «ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Δεν μπορείς να συγκρίνεις εκλογικά αποτελέσματα με δημοσκοπικά ευρήματα» λένε στο thepressroom.gr συνεργάτες του Ευάγγελου Μειμαράκη και υπενθυμίζουν πως ήδη την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, οι δημοσκοπήσεις είχαν αρχίσει να δίνουν προβάδισμα στην κεντροδεξιά παράταξη. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πως αν συνεχίσει να επαναλαμβάνει το συγκεκριμένο επιχείρημα τότε δεν αποκλείουν να υπάρξει απάντηση.
Οι «πληγές» που άνοιξαν μεταξύ του Ευαγγέλου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών δεν έχουν ακόμη επουλωθεί. Το χάσμα μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου της ΝΔ δείχνει να είναι αγεφύρωτο κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μετά από μια εσωκομματική διαδικασία είναι δύσκολο να βρούμε τις ισορροπίες μας, αλλά πιστεύω πως τελικά θα τις βρούμε» είπε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον «ενικό».
Την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στιγμή που ο Ευάγγελος Μειμαράκης ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ, μετά την παραίτηση Σαμαρά. Ο πρώην πρόεδρος αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις καθώς γνωρίζει πως ότι και αν πει θα κατηγορηθεί για εσωκομματική αντιπολίτευση. Βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο γραφείο του στην βουλή και δέχεται συνεχώς τις επισκέψεις «γαλάζιων» βουλευτών που προέρχονται από διαφορετικές τάσεις. Εκτιμά πως θα είναι δύσκολο το φθινόπωρο για την κυβέρνηση και δεν αποκλείει πολιτικές εξελίξεις.

Αποκαθήλωσαν την φωτογραφία Μεϊμαράκη – Αδιασταύρωτες 50.000 ψήφοι

Αποφεύγει να αναφερθεί στα εσωκομματικά και στα όσα έγιναν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, καθώς όπως υποστηρίζει όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ωστόσο όπως μεταφέρουν στο thepressroom.gr συνεργάτες του, δεν κρύβει την πικρία του για τα όσα συνέβησαν. Ποτέ δεν αναφέρθηκε στην αποκαθήλωση της φωτογραφίας του από την μεγάλη αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων του κόμματος όπου βρίσκονται οι φωτογραφίες όλων των πρώην προέδρων. Η φωτογραφία του Ευάγγελου Μειμαράκη είχε τοποθετηθεί μόλις ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννης Πλακιωτάκης και μόλις εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης η φωτογραφία κατέβηκε.
Παράλληλα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως από την εκλογική διαδικασία υπάρχουν 50 χιλιάδες ψήφοι οι οποίες ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί πέντε μήνες μετά από τις εκλογές. Επίσης αναρωτιούνται γιατί τελικά το κόμμα δεν κατέθεσε μήνυση και αγωγή εναντίον της εταιρείας που αρχικά είχε οδηγήσει σε φιάσκο την εκλογική διαδικασία.

Επικοινωνία Μειμαράκη – Μητσοτάκη μέσω τρίτων

Η τελευταία φορά που συνομίλησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον πρόεδρο της ΝΔ ήταν τον περασμένο Ιούλιο, στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που πραγματοποιήθηκε στον Ιδρυμα του ιδρυτή της ΝΔ στην Φιλοθέη.
Η συζήτηση ήταν τυπική και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε πως θα επικοινωνήσει μαζί του για να συναντηθούν, ωστόσο το τηλέφωνο του πρώην προέδρου του κόμματος ακόμα να χτυπήσει.
Η επικοινωνία μεταξύ των δύο γίνεται μέσω τρίτων και κυρίως από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να τους φέρει κοντά, χωρίς μέχρι στιγμής να τα έχει καταφέρει. Ρόλο μεσολαβητή έχουν αναλάβει και βουλευτές οι διατηρούν καλές σχέσεις με τον πρώην και νυν πρόεδρο του κόμματος.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διαφωνεί με αρκετούς από τους χειρισμούς που ακολουθεί ο πρόεδρος του κόμματος, όπως με την συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα στο Μαξίμου καθώς όπως λένε τακτικοί συνομιλητές του, ο ίδιος αν ήταν πρόεδρος δεν θα πήγαινε στην συνάντηση για να νομιμοποιήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης.
http://www.thepressroom.gr/