24 Ιουν 2016

ΡΩΣΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία θα ακολουθούσουν την Βρετανία


Η έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα φαινόμενο ντόμινο με παρόμοια δημοψηφίσματα σε άλλες χώρες της ΕΕ, είπε sto RIA Novosti o Ιγκόρ Κοροτσένκο, συντάκτης του περιοδικού «Εθνική  Άμυνα».

«Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία θα φέρει ένα καταστροφικό πλήγμα στην γραφειοκρατία της ΕΕ στις Βρυξέλλες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρόμοια δημοψηφίσματα σε άλλες χώρες της ΕΕ, ειδικά στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Σημαίνει, επίσης, ότι στον βρετανικό λαό δεν αρέσει η ιδέα να αποφασίζουν άλλοι την οικονομική και εξωτερική πολιτική τους «, δήλωσε ο Κοροτσένκο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα έρθει ακόμα πιο κοντά στην Ουάσιγκτον και στη γραμμή των ΗΠΑ όσον αφορά τουλάχιστον στο στρατιωτικό τομέα.
«Αυτό αφορά κυρίως την ετοιμότητα του Λονδίνου να διαθέσει δυνάμεις των ΗΠΑ στη Βρετανία και τη συμβολή στην ανάπτυξη του προγράμματος της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ», σημείωσε Κοροτσένκο.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα ήταν ψευδαίσθηση να αναμένουν από την ΕΕ να διαλυθεί λόγω του μη δεσμευτικού χαρακτήρα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Επιπλέον, η ένταξη της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα έχει καμιά επίπτωση, ακριβώς όπως και η συμβολή της στη συλλογική πυρηνική δύναμη της Συμμαχίας.

«Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει τώρα μια εντελώς νέα πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, ενισχύοντας τους ευρω-σκεπτικιστές, κάτι που οδηγεί σε πολιτική αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ιγκόρ Κοροσένκο.
Ηλίας Σιατούνης
http://www.crashonline.gr/