26 Ιουλ 2016

Εισαγγελική παραγγελία ποινικής διώξης σε βάρος 11 ατόμων για τις φρεγάτες τύπου S

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 11 ατόμων σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής 6 φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, δόθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας έδωσε εντολή να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.
Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σπυρίδωνα Τραυλού και 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, καθώς η ζημία που φέρεται να  προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα).
Η ποινική δίωξη αφορά τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού που υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
naftemporiki.gr