28 Ιουλ 2016

Μεγαλο καφενειο η Γαλλικη Αστυνομια...είχαν ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ για το χτύπημα 4 ημέρες πριν την επίθεση στην εκκλησία

Την ώρα που η Γαλλία μετρά τις πληγές της, μια νέα πληροφορία έρχεται να δυσχεράνει περισσότερο τη θέση της.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν δεχθεί προειδοποίηση, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας, ότι υπήρχε φόβος για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση. Μάλιστα, είχαν στα χέρια τους τη φωτογραφία του δεύτερου δράστη!
 
Συγκεκριμένα,  ξένη μυστική υπηρεσία έστειλε στη Γαλλία, τη φωτογραφία του δεύτερου τζιχαντιστή, μαζί με πληροφορίες για το «χτύπημα» και προειδοποιούσε για σοβαρή απειλή. Η προειδοποίηση έλεγε ότι ο φερόμενος ως ύποπτος πιθανόν βρισκόταν στη Γαλλία και πως ήταν έτοιμος να δράσει είτε μόνος, είτε με συνεργούς. 
Ακόμη, στις πληροφορίες που εστάλησαν στη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών ήταν η πιθανή ημερομηνία του χτυπήματος. Οι αρχές ξεκίνησαν μία «κούρσα», ανακρίνοντας διάφορους που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικούς κύκλους, η οποία όμως δεν είχε αποτέλεσμα.
 
Η φωτογραφία που πήραν οι Γάλλοι, πριν από την επίθεση στη Νορμανδία, ήταν του Αμπντέλ Μαλίκ σύμφωνα με το RTL. Αυτός θεωρείται ότι ήταν ο δεύτερος δράστης, που μαζί με τον Αντέλ Κερμίς, εισέβαλαν στην καθολική κράτησαν έξι ομήρους και έσφαξαν τον ιερέα Ζακ Αμέλ.
star.gr